Трампов саветник: Могуће признање Крима као дела Русије

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаТрампов саветник Картер Пејџ говори на предавању у Москви
Трампов саветник Картер Пејџ говори на предавању у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Саветник изборног штаба новоизабраног америчког председника Доналда Трампа Картер Пејџ назвао је ниво дезинформација на којима су се градиле одлуке страних играча о Украјини и Криму „катастрофалним“.
Саветник америчког председничког кандидата Доналда Трампа за спољну политику Картер Пејџ - Sputnik Србија
Трампов саветник испипава терен у Москви

Пејџ је догађаје из претходних неколико година у Украјини уопште и на Криму назвао једним од најстраховитијих примера „лажних вести“ у последње време.

„Сигуран сам да ће постојати нове могућности за превазилажење ових заблуда и погрешног курса који је утврђен за Украјину“, рекао је Пејџ одговарајући на питање да ли он сматра да ће нова америчка администрација спроводити политику признавања уједињења Крима и Русије и какву улогу ће играти украјинско питање у политици Трамповог кабинета.

Трамп је још као председнички кандидат обећао да ће ако буде изабран размотрити питање признавања Крима као дела Русије. Кримска влада изразила је увереност да се новоизабрани амерички председник неће одрећи својих речи.

Пејџ је поменуо и сврху своје посете Москви. Он је рекао да ће могућност сарадње са руским приватним сектором у најскорије време бити повољнија и да он ради на великом броју потенцијалних пројеката у овој области.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала