Брнабићева: У бирачки списак није уписано 800.000 грађана више

© Tanjug / RADE PRELIC Ана Брнабић министарка државне управе и локалне самоуправе
Ана Брнабић министарка државне управе и локалне самоуправе - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић је изјавила да није тачна информација која се појавила у медијима да је у бирачки списак уписано око 800.000 грађана више и да је постојећи списак до сада најбоље ажуриран.

Брнабићева је одговарајући на питања новинара рекла да ће то министарство објавити званично објашњење, „јер није добро за државу да се лицитира са бирачким списком“.

Бошко Обрадовић: Да се пониште избори

„Не знам како бих то прокоментарисала, то није тачно. Мислим да се то гледа прилично паушално. Није релевантно поредити попис становништва и јединствени бирачки списак“, рекла је она.

Како каже, бирачки списак има недостатке и они постоје углавном зато што се пре 2012. године, када је донет Закон о јединственом бирачком списку, он водио на локалу.

„Тако да су и те грешке са локала, које су тада биле, пренете у јединствен бирачки списак, а који се од тада ажурира. Тренутно, какав год био, он јесте најбоље ажуриран од било којег у претходном периоду“, навела је министарка.

Што се тиче гласова у дијаспори, додаје, ти грађани се пријављују ако желе да гласају, а ако не постоји довољан број бирача онда се, нажалост, не отвара то бирачко место.

„Тако је увек било и ту имате одређен број бирача, односно дискрепанцу између бирачког списка, пописа и онога колико људи је изашло да гласа. Чини ми се да се пореде неке ствари које су неупоредиве“, нагласила је Брнабићева.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала