Могеринијева: ЕУ јача после „брегзита“

© REUTERS / Muhammad HamedВисока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини се расплакала после терористичког напада у Бриселу
Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини се расплакала после терористичког напада у Бриселу - Sputnik Србија
Пратите нас
Годину дана након референдума о „брегзиту“, који је, према мишљењу многих, требало да обележи почетак краја ЕУ, то не само да није случај, већ је ЕУ данас јача, оценила је висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини.
Брегзит - Sputnik Србија
Министар за „брегзит“: Ја сам саветовао Мејову да распише изборе

„Схватили смо шта смо могли да изгубимо — 60 година мира и права. И изнад тога, схватили смо да је једини начин да вратимо контролу у глобализованом свету тај да останемо заједно. Само као Европљани можемо да вратимо суверенитет, само заједно можемо да заштитимо и промовишемо наше интересе и вредности“, поручила је Могеринијева.

„Заједно смо пронашли начин да поново покренемо нашу Унију“, додала је Могеринијева у писму које је објавила на свом сајту поводом годину дана од референдума у Великој Британији.

Као пример за то навела је питање европске одбране где је, како је оценила, више постигнуто за годину дана него у претходној деценији.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала