Прљава бракоразводна парница Брисела и Лондона

© Фото : PixabayБрегзит
Брегзит - Sputnik Србија
Пратите нас
Европска унија је упозорила да ће следећа фаза преговора о „брегзиту“ бити одложена за два месеца, зато што Уједињено Краљевство одбија да ради са Бриселом на такозваном „бракоразводном рачуну“, пише британски „Дејли телеграф“.
Хрвати освајају Британију: Како Загреб руши јединиство ЕУ

Лист наводи да има ексклузивну информацију да је главни преговарач ЕУ за „брегзит“ Мишел Барније изнео то упозорење на приватном састанку са амбасадорима ЕУ у Бриселу.

ЕУ је саопштила да неће разговарати о трговини или будућем односу Лондона и Брисела све док се не постигне „довољан напредак“ на питањима заштите права грађана, границе са Северном Ирском и финансија.

Према Барнијеовом првобитном плану, ЕУ би на самиту у октобру требало да изнесе процену о „довољном напретку“, али је европским амбасадорима сада рекао да је то мало вероватно.

Груба процена ЕУ је да Британија дугује око 60 милијарди евра након напуштања ЕУ по основу различитих правних обавеза које је Лондон прихватио као члан ЕУ.

Велика Британија је пак уверена да ће постићи довољан помак у преговорима до октобра како би разговори о будућем односу Лондона и Брисела могли да уђу у нову фазу.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала