00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
Ауторска емисија Љубинке Милинчић
21:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Нордијска дијета: Мршавите као викинзи

CC BY 2.0 / flickr / Плавуше
Плавуше - Sputnik Србија
Пратите нас
Иако многи и даље префирирају медитерански јеловник, можда није згорег у сусрет надолазећим хладнијим месецима размислити о преласку на мало „јачи" нордијски начин живота — и њихову исхрану.

Ова дијета све је популарнија међу познатима, а већ неколико истраживања потврдило је како је овакав режим исхране одличан начин како за скидање вишка килограма, тако и за довођење у ред организма и побољшање целокупног здравља.

Кад је реч о здрављу, нордијски мени значајно регулише крвни притисак и снижава лош холестерол, а велик утицај има и на решавање проблема разних упала повезаних с неким хроничним болестима — раком, дијабетесом типа 2, па чак и Алцхајмером, преноси Б92.

Пахуљице - Sputnik Србија
Ову здраву храну одмах престаните да једете!

И зато је јеловник викинга одличан начин и за здраво мршављење.

Људи у нордијским земљама имају најмање проблема са вишком килограма, а да се оваквом исхраном лако мршави показало је и опсежно истраживање спроведено пре неколико година.

У научној студији од 147 гојазних пацијената, колико их је учествовало у истраживању, они који су се држали нордијске исхране смршали су 4,7 килограма након 26 недеља, док је контролна група успела да скине свега килограм и по.

Занимљиво је и то што су ти килограми нестали углавном са стомака, захваљујући чињеници да се нордијска дијета у великој мери састоји од намирница које сагоревају масти.

Сад још да видимо шта јести како би килограми почели да се „топе“.

Готово све поврће и воће је дозвољено, али нагласак је на — боровницама и осталом бобичастом воћу, јабукама, крушкама и шљивама, док се од поврћа препоручују празилук, цвекла, шаргарепа, келераба, паштрнак, бундева, кромпир и лук.

Веома је важно јести и доста купуса, карфиола, кеља, спанаћа и осталог зеленог поврћа…

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала