Ли Скит, власник ресторана у Корнволу у Енглеској, истиче да га ништа не одбија као места на којима је цена хране висока, а где се притом нимало не води рачуна о производима.
„Шеф кухиње треба да буде одговоран према својим гостима, па је његов начин рада — да само ’баци‘ храну на тањир и за то узме много пара — арогантан и лењ“, истиче Скит.
„Ако треба да наведем једно јело које никада не бих наручио, то су шкољке, црни пудинг и грашак. За мене су таква јела одраз лошег ресторана.“
Британка Џои О′Хара, учесница бројних такмичења те врсте, истиче да никада не би наручила печену пилетину.
„То је јело које никада не може да буде укусно као када се спреми код куће, где можете да се послужите и оним хрскавим деловима пилетине.“
„Ја одбијам сирове морске плодове. Притом никада не можете 100 одсто да будете сигурни да су плодови свежи“, наводи Тарја Силвани из „Вајн воркшоп енд кичен“.
Талес Чудасама, власник и шеф кухиње индијског ресторана „Чај Насто“ у Лондону, без имало размишљања наводи донер кебаб.
„Једина ствар коју не могу да поднесем јесу бубрези. Моја мајка је, када сам била мала, често оцу спремала зачињене бубреге, што је имало јак мирис који се у кући осећао по неколико дана. Од тада не једем бубреге. Пробала сам и мозак, али мислим да га више никада нећу јести. Када једем негде напољу, увек се одлучујем за нешто укусније“, истиче власница „Спајс тејлора“ Анџум Ананд.
Француски кувар Ерик Гињард наводи да не може да поднесе мирис хамбургера.
„Ресторан средње величине не може да има толико залиха хране нити могућност да их спреми, што ми говори да већину јела служе из замрзивача“, поручује шеф кухиње вегетаријанског ресторана у Лондону Енру Даргју.
„Када се нађем на месту где нисам сигурна да ће храна коју добијем бити добра, увек наручујем најједноставнија јела. Никада се не одлучујем за нешто компликовано у ресторану којем не верујем“, истиче власница и шефица кухиње ресторана у Лос Анђелесу Мери Су Миликен.
Власници ресторана „Близанци“ у Москви Иван и Сергеј Березутски су нешто другачијег мишљења.
„Једино одбијамо храну која је покварена или нејестива. Све друго је подложно дискусији.“
Ким Вудворд је још један кувар који се не либи да проба шта други ресторани имају да понуде.
„Наручујем много тога јер ме занима како други ресторани спремају храну. Једино што ретко наручујем јесу пржене лигње, јер на многим местима не изгледају баш најбоље“, истиче он.
Извор: Индипендент