Либански премијер објаснио шта је радио у Ријаду

© AFP 2023 / ANWAR AMROЛибански премијер Саад Харири
Либански премијер Саад Харири - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Либана Саад Харири, који је објавио да је поднео оставку, саопштио је да је у Саудијској Арабији био зато што је желео да разговара о будућности своје земље и њеном положају у арапском региону, а да су све остале претпоставке обичне гласине.
Сад Харири - Sputnik Србија
Харири напушта Ријад и иде код Макрона, у Паризу за 48 сати

„Био сам у Краљевини Саудијској Арабији да бих преговарао о будућности Либана и његовим везама у арапском региону. Сви који томе противрече, све приче о томе где сам био, о мом одласку или о положају моје породице, све су то само гласине“, написао је Харири на Твитеру.

Харири је 4. новембра, током боравка у Ријаду, неочекивано објавио да подноси оставку. У говору који је преносио саудијски канал „Ел Арабија“ он је оптужио шиитски покрет Хезболах и Иран да потпирују несугласице у Либану и арапском свету и изјавио да је планиран атентат на њега.

Лидер покрета Хезболах Хасан Насрула изјавио је да разлоге за Хариријеву оставку треба тражити у Саудијској Арабији, а Министарство иностраних послова Ирана назвао је Хариријеве оптужбе неоснованим. 

Јелисејска палата раније је саопштила да ће Харири у суботу посетити Француску и састати се са председником те земље Емануелом Макроном. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала