Изненађење Зорана Заева на састанку с Вучићем

© Tanjug / Драган КујунџићЗоран Заев и Александар Вучић
Зоран Заев и Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Македоније Зоран Заев изјавио је да верује да ће у дијалогу Београда и Приштине бити нађено решење, што је, истиче, и у интересу Србије, али и читавог региона.
Мирослав Лазански - Sputnik Србија
Купус, Заев и Русија (видео)

Заев је, одговарајући на питања да ли је било речи о дипломатском скандалу од пре неколико месеци, али и о Косову и Метохији, рекао да Македонија поштује дијалог отворен између Београда и Приштине. 

„И верујем да ће, у интересу Србије, бити нађено решење, и ми то подржавамо, комплетно, и надамо се да ће то бити што скорије, зато што је то важно за Србију и њену европску перспективу, а верујте, од тог питања зависи перспектива целог нашег региона“, рекао је Заев, говорећи на српском из, како је рекао, поштовања према српској заједници. 

„Рекао сам — ми смо блиски народи и наша је обавеза као политичара да следимо интерес унапређења сарадње наших двају народа“, рекао је Заев. 

Како је рекао, и као предсeдници владе а и председници држава, за свако питање, ма колико било болно или срећно, окрену телефон, међусобно разговарају и договоре се шта треба, „зато што пријатељи трако раде“. 

Он је рекао да је у том духу на пријатељски и дипломатски начин нађено и решење у вези са оним што се догодило у Македонији пре неколико месеци.

Протести у Скопљу, Македонија - архивска фотографија - Sputnik Србија
„Изненадни“ сусрет: Хоће ли Албанци натерати Скопље да укине границу са „Косовом“

Премијер је рекао да је о том питању направљен договор и додао: „Ми смо повукли нашег човека, Србија је повукла свог човека — тако раде пријатељи“. 

Како је рекао, и ти људи који су овлашћени да раде ту врсту посла морају да буду повезани и да се помажу међусобно, а све је решено, као што и приличи пријатељима. 

Он је подсетио на разговор са председником Србије Александром Вучићем у време тих дешавања и поновио да је нађено решење које и приличи пријатељима.

„Много сам срећан због тога што и при оваквим незгодним околностима пријатељи увек нађу решење. То је наша обавеза као политичара, јер, стварно, наши грађани желе све више и више да унапређују своју сарадњу“, рекао је Заев.

Дрес за Вучића

Македонски премијер Зоран Заев уручује дрес председнику Србије Александру Вучићу
Македонски премијер Зоран Заев уручује дрес председнику Србије Александру Вучићу - Sputnik Србија
Македонски премијер Зоран Заев уручује дрес председнику Србије Александру Вучићу

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са премијером Македоније Зораном Заевом.

Том приликом, македонски премијер поклонио је председнику Србије дрес фудбалског клуба „Вардар“ са бројем 9 и са Вучићевим именом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала