Крузер пун заражених људи плови океаном: Крстарење постало ноћна мора (видео)

© AP Photo / Ingo Wagner/dpaКрузер "Овација мора"
Крузер Овација мора - Sputnik Србија
Пратите нас
Луксузно крстарење око света за више од 200 путника претворило се у праву ноћну мору, након што су на крузеру „закачили“ опаку заразу због које пате од дијареје, повраћања, болова и тешких грчева у стомаку, преноси „Дејли мејл“.

Брод „Овација мора“, један од највећих на свету, пловио је из Сингапура ка Аустралији када је скоро 200 људи пријавило тешке пробавне проблеме. На њему се тренутно налази више од 5.800 људи, који су након две недеље пловидбе стигли у Тасманију. Призори који су могли да се виде изненадили су многе и у први мах су изгледали као сцена из неког холивудског блокбастера о епидемијама, преноси „Блиц“.

Наиме, чланови посаде обучени у заштитна одела са маскама преко лица, обилазили су брод и вакцинисали путнике тог луксузног пловила.

Вакцина против еболе - Sputnik Србија
Алергије - епидемија 21. века

„Налазим се на броду, а свуда око мене су кабине са људима који имају пробавне проблеме. Сви су се заразили на овом крстарењу, повраћају, имају тешке грчеве и дијареју. Посада ради све како би спречила ширење болести. Чуо сам их ноћас док су ишли од кабине до кабине и давали лекове свима који су заражени“, чује се на снимку који је један од путника објавио на интернету.

Од чега болују?

Посада је обавестила све заражене да је „узрок њихових тегоба тзв. ’норовирус“‘, гастроентеролошка болест од које пати неколико путника. Међутим, засад нема сазнања о томе како се зараза проширила крузером.

У видео-снимку објављеном на Фејсбуку, компанија „Ројал Карибијан“, која поседује луксузни крузер, објавила је да су „сви путници примили адекватну дозу лекова за пробавне сметње и то по препоруци лекара“.

Директор установе за јавно здравље на Тасманији Марк Вејч рекао је да је пет путника пребачено са крузера у локалну болницу, али да је њихово стање стабилно.

Таква зараза није неуобичајена

„Надамо се да ће сви наши гости бити добро. У међувремену, предузимамо кораке попут интензивних санитарних поступака како бисмо смањили ризик од даљих проблема“, рекао је портпарол компаније „Ројал Карибијан“.

Руско Министарство за ванредне ситуације има посебан авион посвећен транспорту заражених еболом - Sputnik Србија
Вируси апокалипсе: Ових осам болести могло би да збрише цивилизацију

Додао је и да ће брод бити „потпуно чист“ када стигне у следећу луку, односно у Сиднеј, где би требало да се укрцају нови путници.

„Није неуобичајено да се на таквим бродовима појави гастроентеритис, то је сасвим нормално, баш као и међу осталом популацијом“, рекао је портпарол, смирујући ситуацију.

Према писању британског портала „Сан“, на броду „Овација мора“ је забележено 195 случајева гастроентеритиса откад је испловио на отворено море пре 14 дана.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала