Вучић: Не бавим се реконструкцијом, ако Ана буде питала, СНС и ја ћемо јој рећи

© Tanjug / ROMPRESSАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је питање реконструкције владе питање за премијерку Ану Брнабић, а он и СНС ће јој рећи свој став — ако буде тражила мишљење странке коју води.

„Нисам се тиме уопште бавио, нити ме то у овом тренутку занима. Бавим се важнијим проблемима, који се тичу виталних и најважнијих интереса Србије“, рекао је председник новинарима у Букурешту, који су га питали ко ће и да ли ће неко од министара бити замењен.

Премијер Словеније Миро Церар - Sputnik Србија
Церар: Србија и Косово да реше питања као Словенија и Хрватска

„Што се тиче реконструкције владе, то питајте Ану Брнабић, питајте премијерку. Ако буде тражила мишљење странке коју водим, странка коју водим и ја можемо да јој кажемо своје мишљење“ рекао је председник Србије.

Новинаре је интересовало и зашто није био на Копаоник бизнис-форуму и да ли то има везе са неким људима који су тамо били, на шта је Вучић рекао да просто није имао времена да оде и да је он тог дана, када је било најављено да ће учествовати на Форуму, био у Мостару на трилатералном састанку:

„Нисам могао да стигнем. Када? Да ли сам одушевљен свима који су на Копанику?! Нисам, као што многи од њих не би били одушевљени мноме, али то нема везе с тим што нисам био тамо. Био сам у Мостару“.

На констатацију да се у медијима појављују спекулације о наводним хапшењима функционера из власти, опозиције, директора јавних предузећа, новинаре је упутио на надлежне:

Косовска полиција у Приштини - Sputnik Србија
Нема даље: Приштина повукла потез после кога су шансе за договор са Београдом – мртве

„Питајте надлежне органе, тужиоце и полицију, тужиоце пре свега. Што се мене тиче, сви који су погазили закон, који су вршили кривична дела, нека за то одговарају. Да ли ће то бити за дан, 5, 10, 15 дана… То ја не знам — морате њих да питате“, закључио је председник.

Румунија жели да нам помогне око решења за Косово

Вучић је истакао на крају једнодневне посете Букурешту да Румунија жели да помогне у проналажењу компромисног решења за Косово, које, истиче, постаје све већа мука за целу Европу, пошто многи знају шта су направили 2008…

Вучић је, у изјави новинарима, нагласио да са Румунијом Србија има много важних тема.

„Ми никада нисмо ратовали једни против других, што је права реткост. Румунија није признала независност Косова. Имамо много заједничких тема, желе да нам помогну у проналажењу компромисног решења за Косово, које постаје све већа мука за целу Европу пошто многи знају шта су направили 2008. године“, објаснио је он.

Пренео је да је са представницима румунске државе разговарао о унапређењу економске сарадње.

Манастир Пећка патријаршија - Sputnik Србија
Текст Индипендента о косовским манастирима разбеснеће Албанце

„На путу смо да договоримо различите модалитете разних пруга и путева између наших земаља, што је од кључног значаја и о томе сам разговарао са премијерком, а то подржава и председник Румуније“, казао је Вучић.

Указао је да сарадња Србије са Румунијом драматично напредује, подсетио да је број румунских туриста у прошлој години порастао за 26 одсто, као и да очекујемо њихов још већи долазак.

„Све смо ближи једни другима и зато ће наши сусрети бивати све чешћи“, најавио је Вучић.

 

Танјуг    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала