Косовска полиција поново у акцији: Привели екипу РТС, саслушавали их пет сати

© AP Photo / Bojan SlavkovicКосовска полиција на месту убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици.
Косовска полиција на месту убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици. - Sputnik Србија
Пратите нас
Екипа РТС-а снимала је јуче, 28. марта, у Пећи четврту епизоду емисије „Право на сутра“ о узурпираној имовини Срба, када их је, са још петоро правника, привела косовска полиција. Уредница Светлана Вукмировић је рекла да су три члана њене екипе претресли, легитимисали и скоро пет сати саслушавали.
Карл Билт - Sputnik Србија
Која је Билтова „мисија“ у Београду?

Она је инцидент пријавила Канцеларији за КиМ која је интервенисала. Сниматељ Александар Стипић, реализатор Биљана Ердељан и возач Далибор Милутиновић су приведени у Пећи око 17 сати и 45 минута током снимања емисије „Право на сутра“. Са њима је приведено и пет адвоката.

Уредница емисије Светлана Вукмировић рекла је да није приведена цела екипа, јер су се налазили у другом возилу, а били су паркирани испред саме полицијске станице у Пећи. У екипи су се налазили и сниматељ Владимир Јовановић и тонац Мирослав Радишић, као и још један адвокат.

Како је објаснила, непознати Албанац је пријавио полицији да је видео камере, након чега је уследило хапшење.

Чланови екипе и правници су претресени, легитимисани, утврђено је када су ушли на Космет и затим су пет сати саслушавани.

Aлбанац у Приштини са заставом Дарданије (Илирске државе која се простирала на територији данашњег Косова, јужне Србије, Македоније и Албаније) - Sputnik Србија
Шта сад: Јесу ли албанске дуге цеви „убиле“ бриселски дијалог

Како је Вукмировићева рекла, о том инциденту су, након сат и по времена, када су видели да их не пуштају, обавестили Канцеларију за КиМ, чијом интервенцијом су пуштени на слободу око 22 сата и 25 минута.

Екипа се тада окупила у Пећи, из које су отишли у Грачаницу. 

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је рекао да Влада Србије најоштрије осуђује привођење и саслушавање троје радника РТС-а и петоро адвоката на КиМ.

Емисија „Право на сутра“ се реализује у оквиру пројекта Европске уније „Бесплатна правна помоћ“ и у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију.

РТС

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала