Вулин: Хеликоптери крајем године, са Белорусима о „миговима“

© Sputnik / Александар МилачићМиг-29
Миг-29 - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да ће војни хеликоптери из Русије стићи у Србију крајем ове или почетком следеће године.

Вулин је 3. априла у Москви рекао да је са руским колегом Сергејом Шојгуом започео разговоре о набавци новог наоружања од Руске Федерације — четири „ми-17“ транспортна хеликоптера и четири „ми-35“ борбена хеликоптера.

Министар одбране је за ТВ Прву рекао и да ће се наредних дана завршити „одређени технички детаљи“" и потписивање уговора са Белорусијом о набавци нових „мигова 29“.

Међународни војни технички форум АРМИ-2016 - архивска фотографија - Sputnik Србија
Србија од Русије купује борбене хеликоптере Ми-35

Како је навео, после тога ће моћи да говори прецизније шта ће конкретно српска војска набавити из Белорусије и о ком степену модернизације летелица се говори.

Вулин је на телевизији Прва говорио и о ситуацији поводом Косова и Метохије и најављеној „десетодневној дипломатској офанзиви Александра Вучића“.

„Реч председника Србије се сада пажљиво слуша, много се зна о томе шта мисли Вучић. Нисам упознат са детаљима његових разговора са званичником САД Метјуом Палмером, али ми је речено да су разговори били озбиљни“, рекао је Вулин. 

Вулин је истакао да је важно што „на челу Србије више нису људи који ће да раде све што се тражи од њих, већ човек који може да дефинише интересе Србије и да се за њих залаже“. 

„Ми смо ЗСО већ испреговарали, имамо Бриселски споразум и о томе не може поново да се преговара. Они беже од тога јер је предвиђено да ЗСО не иде у прилог косовској независности“, каже Вулин.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала