Украјински суд запленио имовину Вишинског

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаРуководилац портала РИА Новости Украјина Кирил Вишински током заседања суда у Херсону
Руководилац портала РИА Новости Украјина Кирил Вишински током заседања суда у Херсону - Sputnik Србија
Пратите нас
Градски суд у Херсону запленио је имовину уредника портала „РИА Новости Украјина“ Кирила Вишинског, наводи се у одлуци објављеној у Јединственом регистру судских одлука.
Кирил Вишински у суду - Sputnik Србија
Кијев продужио притвор руском новинару Вишинском за још два месеца

У одлуци се истиче да је суд запленио стан укупне површине 71,6 квадратних метара, гаражу укупне површине 67,9 квадратних метара, аутомобил „Мицубиши аутлендер“ браон боје и аутомобил „Санг јонг актјон“ плаве боје.

„На одлуку се може жалити Апелационом суду Херсонске области у року од пет дана од тренутка објаве“, додаје се у одлуци.

Случај Кирила Вишинског

Припадници Службе безбедности Украјине (СБУ) упали су 15. маја у канцеларије украјинске редакције агенције „РИА Новости“ у Кијеву и извршили претрес који је трајао око осам часова. Они су такође ухапсили и уредника портала Кирила Вишинског који је осумњичен да подржава самопроглашене републике Донбаса и за велеиздају.

„Директна линија“ са председником Русије Владимиром Путином - Sputnik Србија
Путин: Хапшење Вишинског је недопустиво и без преседана

Градски суд у Херсону донео је одлуку да новинара притвори на 60 дана без могућности пуштања уз кауцију.

Владимир Путин је истакао да је ситуација са Вишинским без преседана. Министарство спољних послова је напоменуло да је у питању самовоља, а Москва је Кијеву упутила протестну ноту са захтевом да прекине насиље против представника медија.

Одбрана се жалила на хапшење новинара, али је суд одбио жалбу. Током заседања суда, Вишински се обратио за помоћ Путину. Он је такође рекао да ће се одрећи украјинског држављанства.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала