Офком добио две жалбе на РТ због интервјуа са Петровом и Бошировом

© RTАлександар Петров и Руслан Боширов
Александар Петров и Руслан Боширов - Sputnik Србија
Пратите нас
Представник британског медијског регулатора Офком изјавио је за Спутњик да је од петка добио две жалбе на телевизију РТ у вези са интервјуом са држављанима Русије, Александром Петровом и Русланом Бошировом, које Лондон сумњичи за тровање Сергеја и Јулије Скрипаљ у Солсберију.
Британска премијерска Тереза Меј - Sputnik Србија
Мејова упозорила британске посланике на гостовање на РТ-у

„Ми сада проучавамо ове жалбе са становишта наших правила емитовања пре него што одлучимо да ли треба водити истрагу“, рекао је он.

У петак 14. септембра представник Офкома негирао је за Спутњик тврдње британских медија о жалбама на телевизију РТ и позивима да јој се повуче дозвола за емитовање у вези са емитовањем интервјуа са Бошировом и Петровом. У том тренутку медијски регулатор није примио ниједну жалбу на РТ у вези са интервјуом.  

Саговорник агенције подсетио је да Офком води још десет истрага о РТ и да ће објавити резултате у догледно време. 

Бивши пуковник Главне обавештајне управе Русије (ГРУ) Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија отровани су након посете италијанском ресторану „Зизи“ 4. марта у Солсберију у јужној Енглеској, што је узроковало велики међународни скандал. Лондон је саопштио да је у тровање умешана Русија, што Москва категорички негира.     

Александар Петров и Руслан Боширов - Sputnik Србија
Захарова пронашла нове нелогичности у оптужбама из Лондона

Касније је Лондон објавио фотографије двојице „осумњичених за тровање Скрипаљевих“, тврдећи да су то два агента ГРУ, Александар Петров и Руслан Боширов. Москва је саопштила да ова имена „ништа не говоре“ Русији и поново позвала Британију да пређе са оптужби и манипулације на сарадњу.

Након тога су Петров и Боширов дали 25-минутни интервју за телевизију РТ и агенцију Спутњик у којем су, између осталог, изјавили да су посетили Солсбери као туристи и нису ништа знали о Скрипаљевима, као и да раде у фитнес-индустрији. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала