Лондон због „руских хакера“ уводи министра за сајбер безбедност?

CC0 / / Хакер - илустрација
Хакер - илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Британске власти намеравају да због појачане активности руских хакера отворе нову функцију унутар Владе – министар за сајбер безбедност, који би умео да пружи адекватан одговор на „трку у наоружању“ која је у току у сајбер пространству и заштитио националне институције, пише лист „Дејли мејл“.
Хаковање - Sputnik Србија
САД оптужиле седморицу наводних руских официра за хаковање

Како наводи лист, Уједињена комисија за стратегију националне безбедности Велике Британије објавила је извештај у којем се наводи да је протекле године Британија претрпела велики број сајбер напада на здравствени систем, затим на енергетску инфраструктуру, али и на телекомуникације земље.

Штавише, према речима руководиоца Националног центра за сајбер безбедност Кирана Мартина, Русија се већ поприлично инфилтрирала у британску сајбер инфраструктуру, те је у стању да шпијунира, али и да спроводи дестабилишуће акције у будућности.

Како истиче, хакери које подржавају поједине земље постепено прелазе од шпијунаже и крађе интелектуалне својине на својеврсне нападе на инфраструктуру земаља-противника, што може да нанесе осетне проблеме, као што је то био случај са вирусом „Вонакрај“ прошле године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала