Како избеглице из Донбаса могу подићи економију Русије

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаМаргарита Симоњан
Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Пратите нас
Питању давања држављанства избеглицама из Донбаса треба прићи људски и узимати у обзир да ће либерализација тог процеса омогућити економски развој Русије, сматра главна уредница МИА Русија севодња Маргарита Симоњан.
Тенкови украјинских оружаних снага - Sputnik Србија
У Донбас стигли војници у униформама НАТО-а

„Чак и ако се сада одбаце етичке, хуманистичке стране, иако се не смеју ни одбацити, ми смо дужни пред тим људима… Хајде да на то гледамо као економисти, као руководиоци. То су одрасли људи који раде, који могу помоћи нашој економији. Према неким подацима, код нас се сада налази милион избеглица из Донбаса који већ негде живе, негде раде, већ су се некако снашли. И све што им је потребно је да се легализује њихов статус“, рекла је Симоњанова на прес-конференцији у МИА „Русија севодња“.

По његовим речима, то се тиче и питања давања држављанства Украјинцима и сопственим грађанима који су се нашли ван Русије због „геополитичких потреса“.

„Ти људи са нама су истог духа, исте историје, истог менталитета“, нагласила је Симоњанова.

Она је нагласила да је помоћник председника Владислав Сурков има исто мишљење о овом проблему. 

Јуче је објављено да ће комитет Државне думе за послове ЗНД и развој цивилног друштва по налогу председника Државне думе Вјачесшлава Володина направити измене у закону који се односи на поједностављивање добијања руског држављана за Украјинце.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала