ДФ подржао СПЦ: Спремни смо положити животе у одбрани наших светиња

© Небојша ПоповићКонференција за медије Демократског фронта
Конференција за медије Демократског фронта - Sputnik Србија
Пратите нас
Предсједништво Демократског фронта (ДФ) снажно је подржало Митрополију црногорско-приморску у одбрани од, како је саопштено из тог политичког савеза, режимских насртаја на њену имовину и свештенство.

Ђукановић: Предано ћу радити на обнови црногорске аутокефалне цркве
„Изјава Мила Ђукановића да ће кроз нови Закон о слободи вјероисповијести створити некакву нову цркву како би се затрло постојање Митрополије црногорско-приморске, која је кроз вјекове била и остала темељ наше духовности и државности, представља посљедњи чин обрачуна са истинским вриједностима нашег народа“, пише у саопштењу ДФ-а.

Из ДФ-а сматрају да је неопходно да „15. јуна у Храму Христовог Воскресења, поред свештенства предвођеног нашим архиепископом Амфилохијем, буде читав вјерујући и правдољубиви народ“.

„Тако би ђавољевом шегрту, који се налази на функцији предсједника државе, послали јасну поруку да смо у одбрани наших светиња спремни положити и животе, јер ’тирјанству ногом стати за врат то је људска дужност најсветија‘“, наводи се у саопштењу.

Поред осталих активности, ДФ ће активно учествовати и у техничко-логистичком обезбјеђивању превоза из осталих градова, како би омогућили долазак грађанима који тог дана желе да буду у Подгорици.

Како се оцјењује, у овом тренутку не постоји важнија обавеза од „одбране наших духовних и државотворних изворишта“.

„Зато сматрамо да нису потребни никакви специјални позиви, нити молбе, да тог 15. јуна будемо у Храму Христовог Воскресења и да попут наших славних предака, који су се у судбоносним данима окупљали поред светиња и доносили историјске одлуке, и ми будемо достојни изазова одбране наше цркве и нашег народа“, пише у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала