Москва Вашингтону: Где су докази да Русија тестира нуклеарно оружје?

© Sputnik / Sergey KazakБојева глава нуклеарне ракете
Бојева глава нуклеарне ракете - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва позива Вашингтон да представи доказе о томе да Русија нарушава мораторијум на нуклеарна испитивања, изјавио је стални представник Русије при међународним организацијама у Бечу Михаил Уљанов.

„САД су поново саопштиле да Русија изводи нуклеарна испитивања. Ту оптужбу је 29. маја већ оповргнуо међународни систем за мониторинг. Интересантно је то што су пре две седмице САД говориле о ’могућности‘, а сада то тврде беспоговорно. Да ли смо добили доказе? Не би било лоше саопштити их“, написао је Уљанов на Твитеру.

​Обавештајна управа Министарства одбране САД је 13. јуна саопштила да је „влада САД, укључујући обавештајну заједницу, дошла до закључка да је Русија тестирала нуклеарно оружје“. У саопштењу нису наведени никакви докази за те тврдње.

Саопштење је требало да „разјасни“ речи шефа војне обавештајне службе САД Роберта Ешлија који је раније навео да Русија „вероватно не поштује мораторијум на нуклеарна испитивања по принципу ’нултог капацитета‘, како је то предвиђено“.

САД, за разлику од Русије, нису ратификовале Споразум о свеобухватној забрани нуклеарних испитивања и нису у обавези да га испуњавају.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала