Збогом „Руслан“: Русија почиње пројектовање новог транспортног авиона

© Sputnik / Maksim BlinovСтратешки транспортни авион АН-124-100 "Руслан" и авиони ИЛ-76
Стратешки транспортни авион АН-124-100 Руслан и авиони ИЛ-76 - Sputnik Србија
Пратите нас
Конструкторски биро „Иљушин“ почео је да ради на изради перспективног комплекса војно-транспортне авијације, рекао је за Спутњик генерални директор компаније Јуриј Грудињин.

„Проучавамо и совјетско и светско искуство како бисмо системски пришли прављењу скице. Да ли ће он бити направљен на бази Ил-106 или ће то бити потпуно нови оригинални пројекат, одредиће резултат тог рада и наш наручилац — Министарство одбране“, рекао је Грудињин уочи форума „Армија 2019“.

Раније је главни конструктор бироа Николај Таликов саопштио да ће нови војно-транспортни авион Ил-106, који би требало да замени Ан-124 „Руслан“, бити направљен 2025-2026. године.

„Руслан“ или Ан-124 — совјетски тешки транспортни авион који је направио конструкторски биро „Антонов“ (Украјина).

Раније је потпредседник Владе Јуриј Борисов изјавио да су у оквиру државног програма наоружања (који је предвиђен до 2027. године) предвиђени научно-истраживачки радови на прављењу супертешког авиона који ће заменити Ан-124 „Руслан“.

Новинска агенција „Русија севодња“ званична је информативна агенција форума, а међународна агенција и радио Спутњик је међународни информативни партнер „Армије 2019“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала