Фотографија са реке Рио Гранде која је потресла свет (узнемирујући садржај)

© AP Photo / Rebecca BlackwellУвиђај
Увиђај - Sputnik Србија
Пратите нас
Узнемирујућа фотографија Оскара Алберта Мартинеза и његове ћерке Енџи Валерије, који су се утопили прелазећи реку Рио Гранде, изазвала је жестоке реакције.

Упозорење: текст садржи фотографију која је веома узнемирујућег садржаја!

Бурне реакције након ширења фотографије интернетом јавиле су се због начина на који се администрација америчког председника Доналда Трампа односи према деци миграната која су задржана на америчко-мексичкој граници.

Шокантна фотографија, фотографисана у понедељак, приказује тела оца и и двогодишње девојчице како леже у мутној води и суморни је подсетник шта све мигранти чине како би стигли у САД, преноси РТС.

Отац и ћерка из Салвадора страдали су док су прелазили границу из Мексика према Тексасу.

© AP Photo / Julia Le DucУЗНЕМИРУЈУЋА ФОТОГРАФИЈА Оскара Алберта Мартинеза и његове ћерке Енџи Валерије који су се утопили прелазећи реку Рио Гранде
Фотографија са реке Рио Гранде која је потресла свет (узнемирујући садржај) - Sputnik Србија
УЗНЕМИРУЈУЋА ФОТОГРАФИЈА Оскара Алберта Мартинеза и његове ћерке Енџи Валерије који су се утопили прелазећи реку Рио Гранде

Несрећа је још и већа када се узме у обзир чињеница да је супруга и мајка Тања Мартинез беспомоћно гледала како јој се супруг и ћерка даве.

Мексичка фотографкиња, која је прва снимила фотографију, навела је да је Оскар успео да пребаци ћерку на тексашку обалу реке и да је кренуо да се враћа по супругу. Међутим, девојчица је скочила у воду за оцем.

Нажалост, када су се други пут нашли у води, нису успели да се изборе са јаком речном струјом.

Породица Мартинез стигла је у избеглички камп Матаморос у недељу и надали су се да ће успети да и званично затраже политички азил у САД.

Тачке на којима се обично прелази граница већ дуго су преплављене мигрантима који желе да затраже азил у САД. С обзиром на то да је администрација Доналда Трампа пооштрила контролу границе, мигранти су приморани да бирају руте које су слабије надгледане, али се налазе на изузетно неприступачном терену.

Представници хуманитарних организација упозоравају да ће због тога број смртно страдалих миграната бити све већи.

© AP Photo / Rebecca BlackwellБурне реакције након ширења фотографије појавиле су се интернетом
Фотографија са реке Рио Гранде која је потресла свет (узнемирујући садржај) - Sputnik Србија
Бурне реакције након ширења фотографије појавиле су се интернетом

Министарка спољних послова Ел Салвадора Александра Хил рекла је да Влада те земље покушава да помогне преосталим члановима породица и апеловала је на остале имигранте да не ризикују животе док покушавају да уђу у САД, преноси „Глас Америке“.

Према подацима америчких служби, у протеклој години страдала су 283 имигранта.

Служба за границе и царине САД саопштила је да је из исте реке Рио Гранде спасен отац са малим дететом из Хондураса.

Влада Гватемале саопштила је да су у Тексасу пронађени мртви мајка и троје деце из Хондураса, који су, после преласка реке Рио Гранде, дехидрирали због високих температура.

Председник САД Доналд Трамп и његова администрација покушавају да смање број имиграната који долазе у САД из Централне Америке.

Са Мексиком је постигнут договор да се имигранти задржавају у тој земљи, док им надлежни у САД не размотре захтеве за азил.

Америчка администрација, такође, разговара са владом у Гватемали о потенцијалном споразуму, који би од миграната захтевао да затраже азил у тој земљи, а не у САД.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала