Сексуални напасник: Ухапшен амерички милијардер због трговине људима

© AP Photo / Palm Beach Sheriff's OfficeАмерички милијардер Џефри Епстајн
Амерички милијардер Џефри Епстајн  - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички милијардер Џефри Епстајн (66) који је раније оптуживан за сексуално узнемиравање малолетника, ухапшен је због оптужби за трговину људима ради пружања сексуалних услуга, пише „Њујорк тајмс“.

Милијардер је притворен због дела почињених 2002. и 2005. године. Он је већ осуђен због сексуалног злостављања малолетних особа, а са судом је склопио договор о признању кривице и, уместо запрећене доживотне казне затвора, кажњен је само са 13 месеци затвора и са одлуком да треба да исплати новац својим жртвама и да уђе у регистар сексуалних напасника.

Неименовани полицијски званичник навео је да се Епстајн сумњичи да је малолетним особама плаћао за масажу, после чега их је и сексуално искоришћавао.

Онда би, како је навео овај званичник — тражио од тих малолетних особа да му доведу и своје пријатеље којима је, такође, плаћао за сексуалне услуге.

Неке милијардерове жртве биле су млађе од 14 година, а недозвољене радње догађале су се у његовим кућама у Њујорку и на Флориди.

Епстајн је, како преноси агенција АП, био пријатељ бившем америчком председнику Билу Клинтону, британском принцу Ендрјуу и америчком председнику Доналду Трампу.

Како пише „Њујорк тајмс“, Епстајн је ухапшен у суботу на аеродрому у Њу Џерзију. Очекује се да се појави пред судијом у понедељак у Њујорку.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала