Шта раде западни обавештајци у ауто кући у Скопљу

© Flickr / Philippe PutШпијунирање (илустрација)
Шпијунирање (илустрација) - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун рекао је за РТС да Македонија постаје центар за снажно обавештајно деловање против интереса државе Србије и да премијер те земље Зоран Заев није искрен када упозорава регион на могућу дестабилизацију.

Коментаришући разговор у којем је актуелни македонски премијер „насамарен“ у шали са руским пранкерима, а у којем открива и наводне планове српског председника Александра Вучића и представника привремених институција Приштине Хашима Тачија о територијалној размени, Дрецун каже — да је занимљиво то да се истовремено појачава и обавештајно деловање, када је у питању косметски проблем.

„Он (Заев) би требало да нам објасни — ако заиста жели да гради пријатељске и добросуседске односе са Србијом, која је онда сврха да се пре два месеца формира један снажан обавештајни тим, који је маскиран у представништву једног великог западног произвођача аутомобила у Скопљу, а у коме су обавештајци из Бугарске, Албаније, Македоније и Немачке. Шта они тамо раде?“, пита Дрецун.

Пранкер Лексус (Алексеј Стољаров)  - Sputnik Србија
Ексклузивно: Спутњик објављује цео разговор Заева са руским пранкерима (видео)

Дрецун каже и да је свако постизање компромисног решења темељни стуб стабилизације овог региона, а непостизање компромиса између званичног Београда и привремених институција Приштине је — припрема за нове сукобе у региону и за стварање такозване „велике Албаније“.

То би, закључује Дрецун — и Заев требало да зна, ако води рачуна и о интересима сопствене државе коју представља.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала