Кад таксиста вози „Спутњик“ (видео)

© Sputnik / Дејан СимићТакси возило Далибора Лазаревића са логом Спутњика.
Такси возило Далибора Лазаревића са логом Спутњика. - Sputnik Србија
Пратите нас
Таксиста Далибор Лазаревић већ годину дана збуњује Београђане. Иако су позвали „Наксис такси“, по њих долази — Спутњик. Наиме, тај возач је свој аутомобил облепио налепницама са логом наше куће „зато што причамо истину“.

Далибор такси вози од 2002. године, а у последње четири, док ради, не одваја се од станица које емитују вести и емисије Спутњика. Од када сам први пут чуо вести Радија Спутњик, скалу померам само од „Студија Б“ до радија „Новости“, каже Далибор.

„Зато што причате истину, за разлику од Американаца, који само лажу, лажу, лажу... Слушам ’Енергију Спутњика‘, ’Од четвртка до четвртка‘, све слушам, јер баш у то време радим, кад су те емисије, више радим ноћу, него дању“, каже Далибор.

Он додаје да не може да издвоји ниједног аутора Спутњика ког слуша радије од осталих, али може да издвоји госта свог омиљеног радија. Није пропустио ниједну емисију у којој је гостовао професор Машинског факултета Момчило Милиновић.

Далибор објашњава како је дошао на идеју да брендира аутомобил бојама Спутњика.

© Sputnik / Дејан СимићДалибор је нашао савршено решење да покрије оштећена врата - налепницу са логом Спутњика.
Кад таксиста вози „Спутњик“ (видео) - Sputnik Србија
Далибор је нашао савршено решење да покрије оштећена врата - налепницу са логом Спутњика.

„Прошле године на Бирфесту, била је ноћ, неки пијани моториста ме закачио по задњим вратима. Размишљам, да ли да идем код лимара, пет дана ће ауто бити код њега, ил‘ да прелепим нечим. Реко‘, ’ајде да залепим нешто, али шта, све неке глупости, нека ватра, вештице... Сетим се вашег знака, јао што би било добро — наранџасто на црна врата. Легло је екстра!“

Колеге углавном реагују позитивно, а има и оних који питају да ли за рекламу добија новац.

„Одговарам: ’Шта те брига!‘“, каже Далибор.

Питали смо га и да ли то што је велики обожавалац Спутњика има везе са емоцијама које гаји према Русији или је то искључиво везано за наш слоган „Говоримо оно што други прећуткују“.

„Русе волим, то је један супер народ, напаћен исто као и ми, али више слушам зато што причате истину, а не због Русије.“

© Sputnik / Дејан СимићДалибора смо угостили у редакцији - испратио је, уживо, емисију вести Радија Спутњик, упознао људе који их припремају и реализују.
Кад таксиста вози „Спутњик“ (видео) - Sputnik Србија
Далибора смо угостили у редакцији - испратио је, уживо, емисију вести Радија Спутњик, упознао људе који их припремају и реализују.

Таксиста који бесплатно рекламира нашу кућу београдским улицама каже и да га не мрзи да муштеријама које нису чуле за Спутњик, а понекад у кола уђе и неко такав, објасни о каквом програму је реч.

„Обично питају какав је то радио. Кажем: ’Није то баш радио, они сарађују са радио-станицама и у одређено време имају вести‘. А један ми реко‘: ’Па нећемо ваљда то да слушамо? Пребаците на нешто друго!‘. Питао сам: ’Шта фали? Нећу да окренем!‘. Он је рекао: ’Добро, ја излазим овде‘. Откуцало је 300 динара, платио је и изашао, није хтео да слуша“, прича нам Далибор уз осмех.

Разговор са таксистом Далибором Лазаревићем снимили смо на његовом радном месту, у колима.

Да ли нам је у цену вожње урачунао и рекламу и где је одвезао екипу Спутњика, сазнајте у видео-прилогу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала