Кремљ: Ако је Багдади убијен, онда је Трамп озбиљан у борби против тероризма

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Уђи у базу фотографијаМосква, поглед на Кремљ
Москва, поглед на Кремљ - Sputnik Србија
Пратите нас
Ако се потврди да су амерички војници ликвидирали терористичког лидера Абу Бакра ел Багдадија, тада ћемо моћи говорити о озбиљном доприносу председника САД Доналда Трампа борби против тероризма, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Наши војници су заиста видели у зони америчке авионе, видели су дронове који су тамо били активни“, саопштио је Песков.

По његовим речима, ако се заиста потврди информација о ликвидацији Ел Багдадија, у целини се може говорити о озбиљном доприносу председника САД борби против међународног тероризма.

Представник Кремља је уверио да „сама по себи вест не може изазвати негативну реакцију руских власти“.

Раније је председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп потврдио да је Ел Багдади ликвидиран. Према његовим речима, током суботње операције терориста се разнео самоубилачким појасом, али је ипак брзо и прецизно идентификован. 

Ел Багдади, чије је право име Ибрахим Авад Ибрахим ел Бадри, познат је као вођа терориста од 2014. године, када је из џамије у заробљеном Мосулу прогласио стварање „исламског калифата“ на Блиском истоку. Од тада су медији више пута објављивали информације о његовој ликвидацији, али оне нису потврђене.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала