Украјинска војска увежбавала одбрану од десанта на Азовском мору

CC BY 4.0 / Державна прикордонна служба України / Брод украјинске ратне морнарице за време војних вежби на Азовском мору
Брод украјинске ратне морнарице за време војних вежби на Азовском мору - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјинска војска саопштила је да је на обалама Азовског мора извела војне вежбе одбране од десанта потенцијалног непријатеља.
Три украјинска брода на руској граници - Sputnik Србија
Четири земље оптужиле Русију за блокирање Азовског мора

Вежбе су спроведене на једном од полигона у близини Маријупоља, који се налази на обали Азовског мора, а поред копнених снага у маневрима су учествовали и борбени бродови украјинске морнарице.

Према утврђеном сценарију, по надолазећим непријатељским бродовима првенствено је отворена ватра из артиљеријског наоружања, са циљем да се они униште, након чега су копнене снаге, које су биле распоређене дуж линије обале, минобацачима и аутоматским наоружањем спречиле десант.

Потом су се акцији прикључила украјинска борбена пловила и сустигла „преживелу“ непријатељску флоту, која је у том тренутку напуштала украјинске воде, и уништила је.

Украјинску борбену групу чинили су артиљеријски бродови „Кремечуг“ и „Лубни“, као и два чамца украјинске пограничне службе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала