Асад открио како би Америка могла да се повуче са сиријских нафтних поља

© AP Photo / Baderkhan AhmadАмеричке трупе у Сирији
Америчке трупе у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Упркос томе што је амерички председник Доналд Трамп други пут током свог мандата најавио повлачење америчких снага из Арапске Републике, у међувремену је одлучено је да ће мањи амерички војни контингент бити распоређен у области највећих нафтних поља у близини града Румејлан.

Дамаск је осудио одлуку и оценио америчко распоређивање као „незаконито“.

Сиријски председник Башар Асад објаснио је у интервјуу кинеској телевизији „Феникс“ да се морају испунити два циља како би се америчке војне снаге коначно повукле из земље, у којој су стациониране без одобрења Владе или мандата УН.

„Прво, све терористичке групе на територији Сирије морају бити искорењене, јер америчка Влада борбу против њих користи као изговор да задржи своје снаге у Арапској Републици“, изјавио је Асад.
Сиријски председник је рекао да други корак подразумева уједињење снага сиријске Владе и локалног становништва који су тренутно савезници Вашингтона.
© AFP 2023 / KURDISTAN 24 CHANNELАсад: на крају ће Американци отићи
Асад открио како би Америка могла да се повуче са сиријских нафтних поља - Sputnik Србија
Асад: на крају ће Американци отићи

„Ове групе морају се, на одговарајући начин, нарочито кроз дијалог, уверити да је у нашем заједничком интересу да подрже напоре сиријске државе да ослободи све њене територије“, рекао је Асад.

Сиријски председник верује да једном када та два циља буду постигнута, САД неће имати „оправдања“ за останак у Арапској Републици, јер ће се у противном суочити са „народним отпором“ сличним оном с којим се Вашингтон суочава у Ираку.

„На крају ће Американци отићи“, закључио је Асад.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала