Трамп: Убили смо терористу број један

© AP Photo / Paul SancyaДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да је ирански генерал Касем Сулејмани планирао нападе на америчке дипломате и војнике.

„Прошле ноћи је на основу мог налога Ратно ваздухопловство САД извело успешан и прецизан напад у којем је убијен терориста број једна у свету – Касем Сулејмани... Он је спремао ужасне нападе на америчке дипломате и војнике“, казао је Трамп.

Амерички председник је додао да САД убиством Сулејманија не желе да покрену рат, већ да га спрече. Он је оптужио иранског генерала да је изводио терористичке нападе.

A US Apache attack helicopter fires flares while on patrol in Baghdad, Iraq, following an attempt by protesters to gain entry to the US embassy - Sputnik Србија
Трамп о смрти генерала Сулејманија: Требало га је ликвидирати пре много година

„Смрт невиних људи је била нездрава страст Сулејманија. Он је дао допринос терористичким нападима од Њу Делхија до Лондона. Данас се сећамо жртава многобројних зверстава Сулејманија и тешимо се да је његова владавина, заснована на терору, завршена. Они су изводили терористичке нападе како би дестабилизовали Блиски исток током последњих двадесет година. То што смо јуче урадили, требало је да урадимо одавно“, истакао је Трамп.

„Ми смо га ухватили на делу и ликвидирали“, додао је шеф Беле куће.

Он је нагласио да Вашингтон не жели смену режима у Ирану, али да сматра да су акције Техерана агресивне и да дестабилизују ситуацију у региону.

„САД имају најмоћнију војску на свету и најбољу обавештајну службу. Ако се Американци било где у свету нађу под претњом, ми ћемо у потпуности лоцирати те циљеве. Спреман сам предузмем све потребне акције, посебно против Ирана“, напоменуо је Трамп.

Подсетимо, ирански генерал убијен је током напада америчких хеликоптера на аеродром у Багдаду, а поред њега страдало је још петоро припадника шиитског покрета „Ел Хашид аш Шаби“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала