Ирак ограничио делатност америчких војника на својој територији

© Фото : 1st Lt. Daniel Johnson/U.S. ArmyПрипадници америчке батерије Ц, 1. батаљона 320. артиљеријског пука Оружаних снага САД
Припадници америчке батерије Ц, 1. батаљона 320. артиљеријског пука Оружаних снага САД  - Sputnik Србија
Пратите нас
Ирак је донео одлуку да ограничи делатност америчке војске на територији своје државе након убиства иранског генерала Касема Сулејманија и једног од команданата шиитских паравојних формација Абу Махди ел Мухандисаја у Багдаду, саопштио је Спутњику званични представник команданта Оружаних снага Ирака Абдел Карим Халаф.

„Они могу да раде само уз одобрење ирачке стране, али након таквог удара у леђа, наравно, ми ћемо ограничити њихов рад“, рекао је саговорник агенције.

Министар спољних послова Ирана Мухамед Џавад Зариф и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров долазе на састанак у Москви - Sputnik Србија
Русија и Иран: Убиство Сулејманија води ка новој рунди ескалације тензија

Халаф је такође додао да је у току истрага против свих оних који су имали информације о кретању убијеног иранског генерала и лица који су га пратили, између осталог, о његовом прелету из Дамаска у Багдад и боравку на багдадском аеродрому.

„Да, истрага се изводи. Истражне радње ће се дотаћи свих оних који могу имати било какве информације унутар аеродрома (Багдад)“, објаснио је он.

Коментаришући обуставу радa НАТО-а о обуци ирачких војника, Халаф је нагласио да Ирак има сопствене могућности у тој области.

„Ирак је сам способан да се избори са тим задацима, као и са задатком о заштити своје територије. Наравно, снаге коалиције су помагале из ваздуха, али су остало реализовали ирачки војници“, навео је саговорник агенције.

Подсетимо, ирански генерал Касем Сулејмани убијен је јуче у америчком нападу у Ираку.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала