Припрема се писање новог Закона о Војсци Србије

© Министарство одбранеПрипадници Војске Србије
Припадници Војске Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да је потребно да се Закон о Војсци Србије напише поново, од првог до последњег члана, и додао да је на томе већ ангажована радна група ресорног Министарства, преноси телевизија „Пинк“.

Та телевизија наводи да би новим законом јединицама Војске Србије могли бити враћени патриотски називи из Првог светског рата — Дринска и Дунавска јединица, а новине би, кажу, могле бити и у структурној организацији војске, односно — увођење нових јединица и батаљона.

„Крајем прошле године поново смо формирали две славне ратне бригаде — 72. и 63. — и планирамо да формирамо нове јединице, од пешадијског батаљона у Лозници, до брдско-планинског батаљона у Прибоју. Подигли смо бројност наших јединица у Куршумлији. Војска јача, постаје бројнија, све опремљенија, све наоружанија и све спремнија да одговори на изазове који су око нас“, рекао је Вулин за телевизију „Пинк“.

Истакао је да ће Војска Србије и ове године радити на унапређењу способности да се суочава са сајбер-претњама, јер је то, каже, „бојно поље“ новог времена.

У прилогу телевизије „Пинк“ наводи се да би војска добила и нове униформе које ће имати истакнута патриотска обележја, заставу Србије и натпис „За слободу и част отаџбине“, као и да би на униформама могле бити пришивене врпце одликовања и значке за примерне војнике, најбоље стрелце и остала војничка признања.

Додаје се и да Србију очекује усвајање стратегија како би се законски додатно обликовала политика војне неутралности земље.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала