Главни уредник турског Спутњика задржан у полицији

© AFP 2023 / Ozan KoseТурска полиција - архивска фотографија
Турска полиција - архивска фотографија - Sputnik Србија
Пратите нас
Главни уредник Спутњика у Турској Махира Бозтепе задржан је у полицији, саопштила је главна и одговорна уредница МИА „Русија севодња“ и агенције Спутњик Маргарита Симоњан.

Маргарита Симоњан је изразила огорчење хапшењем главног уредника Спутњика у Турској.

Полиција је дошла у нашу канцеларију у Истанбулу. Ухапсила још једног сарадника. Још троје наших се од синоћ налазе у полицији у Анкари где су синоћ у њихове станове упали националисти. Турска, шта то значи???“, написала је главна и одговорна уредница Спутњика на свом телеграм-каналу.

Припадници турске полиције су данас, око 13.20 стигли у редакцију Спутњика у Истанбулу тражећи састанак са представницима агенције. У исто време у канцеларији су се налазили само дежурни радници. Полицајци су изјавили да неће напустити просторије агенције, док се не састану са представницима агенције.

Радио Спутњик Турска - Sputnik Србија
Турска полиција привела новинаре Спутњика само зато што се баве својим послом

Састанак шефа представништва агенције у Истанбулу Максима Дурњева, адвоката агенције, генералног конзулата Русије и турске полиције одржава се у канцеларији агенције у Истанбулу.

Подсетимо, синоћ су непознате особе упале у станове новинара Спутњика из редакције у Анкари, турских држављана, претили им и оптужили их за издају земље због сарадње са Русима. Инциденти су се догодили дан након протеста испред Генералног конзулата Русије у Истанбулу и погоршања ситуације у сиријском Идлибу. Новинари се не јављају на телефон након што су отишли у полицију да дају исказ после напада на њих.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала