Прва домаћа серија на некој од великих платформи: Амазон откупио „Сенке над Балканом” /видео/

© WikipediaГрупа припадника ВМРО. Други слева је Владо Черноземски, који је у марсеју, 9. октобра 1934. убио краља Александра.
Група припадника ВМРО. Други слева је Владо Черноземски, који је у марсеју, 9. октобра 1934. убио краља Александра. - Sputnik Србија
Пратите нас
„Сенке над Балканом” прва је серија из домаће продукције коју је у своју понуду уврстио један од највећих светских “стриминг” сервиса.

Како ексклузивно сазнаје Недељник, „Сенке” је откупио Амазон, а серија је доступна на њиховој платформи „Амазон прајм”.

На Амазону је омогућено гледање прве сезоне, односно десет епизода „Сенки над Балканом”. Серија Драгана Бјелогрлића на енглеском носи наслов „Блек сан”, и намењена је иностраном тржишту. „Амазон прајм“, иначе, према последњем извештају из јануара 2020. године, покрива тржиште од преко 150 милиона претплатника.

„Висока политика, локални интереси, новац и криминал спајају се заједно у овом трилеру смештеном у турбулентној Европи касних 1930-их година”. Овако је Амазон представио серију која је у Србији остварила велики успех.

Серија због ауторских права није доступна корисницима „Амазон прајма” у Србији, већ је намењена искључиво глобалном тржишту.

Иначе, поред „Сенки”, једина серија са ових простора коју је једна велика „стриминг платформа” откупила, била је хрватска серија „Новине” коју је у своју понуду уврстио Нетфликс.

Бјелогрлић: Важна ствар за српску кинематографију

„Ово је свакако важан догађај, не само за нас који смо радили ‘Сенке’, већ и за српску кинематографију и телевизију, јер је ово први пут да једна српска серија буде доступна целом светском аудиторијуму. Преговори су трајали скоро две године и успели смо да једна тако значајна платформа, која сустиже Нетфликс, уврсти у свој садржај и ‘Сенке над Балканом’. На овај начин, поред гледалаца на Балкану и Русији, ‘Сенке’ ће моћи да гледа цео свет. Очекујемо да ће ускоро бити доступна и друга сезона“, изјавио је редитељ и креатор серије Драган Бјелогрлић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала