Докторка Хитне помоћи у Новом Саду заражена вирусом корона на терену

© Tanjug / RADE PRELICКлиника за Инфективне болести
Клиника за Инфективне болести - Sputnik Србија
Пратите нас
Докторка из Хитне помоћи Новог Сада оболела је од вируса корона, изјавио је данас покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић.

„Она је једна из оних пет екипа Хитне помоћи за које смо раније рекли да смо их повукли у изолацију. Сви остали су тестирани и сви резултати медицинског особља из тих пет екипа су негативни. Њима је истекла изолација од 14 дана и они су се вратили на посао“, рекао је Гојковић.

Он је навео да се докторка која има вирус корона налази на лечењу на инфективној клиници КЦВ и да је њено здравствено стање стабилно.

Реч је о докторки која је отишла на терен на позив пацијента који се жалио на кардиолошке тегобе, а она је на терен отишла у униформи за кардиопреглед, али се потом испоставило да тај пацијент има температуру, па је касније, након тестирања, утврђено да је заражен вирусом корона.

Једна медицинска сестра КЦВ оболела је од вируса корона и она се налази на лечењу на Инфективној клиници.

„Та медицинска сестра није заражена на клиници, већ у својој породици, од чланова који су дошли из иностранства“, рекао је Гојковић.

Сви из КЦВ, објаснио је, који су са њом били у контакту, повучени су у изолацију и по истеку 14 дана поново су се вратили на посао.

Међу пет лекара у Војводини који су оболели, четири су епидемиолога. Сви њихови контакти су повучени с посла, а оболели лекари се опорављају.

„Имамо три позитивна стоматолога, од тога је један у тешком општем стању и најкритичнији је пацијент, нажалост“, рекао је Гојковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала