Другог таласа неће бити: Француски доктор о најавама новог ширења короне /видео/

© Фото : Jutjub/IHU Méditerranée-InfectionДидије Раул
Дидије Раул - Sputnik Србија
Пратите нас
Чувени француски доктор Дидије Раулт не верује у то да ће епидемија вируса корона имати други талас.

Епидемија је имала свој врхунац, опада и то опадање се наставља, тврди Раулт, а преносе Новости.

Он каже да се то осликава у кривуљи у облику звона и да се то дешава у највећем броју случајева када је реч о вирусним епидемијама. Француски професор истиче да гро оваквих зараза наједном настане и исто тако ишчезне, а да се зна због чега.

„Прича о поновном скоку је фантазија измишљена на основу шпанског грипа који с овим нема никакве везе“, рекао је директор Медитеранске инфективне клинике у Марсељу.

Оградио се да би ипак требало бити опрезан јер он не може да предвиђа ствари, али и додао да датум од 11. маја који је Француска предвидела за почетак укидања изолације није чудан. Надовезао се на истраживање математичара из Сингапура који су прорачунали кривуљу која у свим земљама опада.

„У Француској ће на основу овог истраживања бити 97 одсто случајева 7. маја, а 99 одсто 19. маја“, истакао је Раулт.

Дидије Раул - Sputnik Србија
Вирус корона би могао ускоро да нестане: Охрабрујућа тврдња познатог француског професора /видео/

Он је такође нагласио да после изласка из општег карантина треба изоловати само позитивне случајеве, али и додао да ће преношење вируса бити много слабије него до сада.

У Француској су укупно забележена 128.442 позитивна случаја, што је 1.607 више у последња 24 сата. Али, у болницама је 650 пацијената мање, и тренутно их има 26.834.

И број пацијената на реанимацији је опао за 180 оболелих и износи 4.207. Подсећања ради, на врхунцу епидемије их је било близу 7.200.

До сада је излечено 48.208 људи. За један дан је од вируса короне преминуло 427 особа, а укупан број жртава у овој земљи износи 24.087.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала