Научници из Сингапура израчунали када ће крај епидемије у Србији и имају добре вести

Пратите нас
Научници из Сингапура направили су математички модел на основу званичних података о кретању броја заражених вирусом корона и прогнозирали када ће се завршити епидемија у свету, али и у Србији.

Универзитет за технологију и дизајн из Сингапура објавио је предвиђања о трајању епидемије вируса корона у свету, преноси Б92.

вирсу корона - Sputnik Србија
Последње истраживање: Корона значајно успорава

Објављени су подаци у виду графикона за сваку државу, који континуирано прате развој епидемиолошке ситуације. Прате се информације које државе објављују на дневном нивоу.

Како је наглашено, очекивано је да ће се тренутне пројекције трајања епидемије мењати у зависности од дневних резултата и развоја ситуације у државама.

Према досадашњем току истраживања Универзитета у Сингапуру, епидемија у свету ће се и до 97 одсто смањити до 31. маја. Половином јуна могло би доћи до смањења и од 99 одсто, док се потпуни крај епидемије предвиђа за почетак децембра.

Закључно са подацима од 29. априла, према овом истраживању, крај епидемије у Србији очекује се почетком августа. Наиме, 21. мај означен је као датум када се епидемија може завршити 97 одсто, а тај проценат се 4. јуна повећава на 99 одсто.

© Фото : Singapore university of technology and design/PrintscreenПрогноза сингапурских научника о епидемији у Србији
Научници из Сингапура израчунали када ће крај епидемије у Србији и имају добре вести - Sputnik Србија
Прогноза сингапурских научника о епидемији у Србији

Тренутно су Сједињене Америчке Државе најпогођеније, а према подацима овог сајта, епидемија ће трајати до 20. септембра. Пад од 97 одсто очекује се око 18. маја.

Предраг Кон и Дарија Кисић - Sputnik Србија
Кон: Крај епидемије се може очекивати око 10. и 12. недеље

Италија која је дуго била европско жариште и која је забележила скоро 28.000 смртних случајева, према овом истраживању, моћи ће делимично да одахне од 10. маја, али се као крај епидемије предвиђа 4. септембар.

У Шпанији је до сада забележено 239.639 случајева, а умрло је преко 24.000 људи. Према подацима који су ажурирани 29. априла, предвиђено је да епидемија буде 97 одсто завршена већ 2. маја.

Теоретски, почетком августа, могло би да дође до стопроцентног завршетка епидемије.

Како је наведено, природа је ипак непредвидива, те све податке треба узети са резервом, напоменули су истраживачи.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала