Може ли Ђоковић у Црну Гору?

Пратите нас
Новак Ђоковић је планирао низ турнира у земљама бивше Југославије, али би јужне комшије могле да му покваре те планове.

Током јуна и јула на програму је Адрија тур, а неколико тениских звезда би требало да игра у Србији, Хрватској, Босни и Херцеговини и Црној Гори.

Међутим, питање је да ли ће Ђоковић моћи да наступи у Црној Гори, с обзиром на одлуку Владе ове земље да не дозволи држављанима Србије улазак на своју територију, иако је отворила границе зе одређене земље од 1. јуна, пише Б 92.

Не треба заборавити ни политичку позадину Ђоковићевог доласка у Црну Гору, с обзиром да је најбољи тенисер света неколико пута пружио јавну подршку народу у овој земљи у борби за очување српских православних светиња.

​Уколико Ђоковићу не буде дозвољен улазак у Црну Гору, извесно је да то неће учинити ни остали тенисери, а наступ на турниру су потврдили Александар Зверев, Доминик Тим, Григор Димитров, Марин Чилић, Борна Ћорић.

У плану Адрија тура је да се турнир у Црној Гори игра 27. и 28. јуна, па је још увек рано говорити да ли ће га одлука Владе ЦГ отказати.

„Видећемо још, рано је рећи. Прво да сачекамо расплет са Црном Гором. Засад није одређен рок до кога би одлука морала да буде промењена“, тврди неименовани извор „Спортског журнала“.

Међутим, с обзиром да још увек није одлучено у ком граду ће бити одржан, нема сумње да ће ова одлука значајно отежати Ђоковићу и организаторима већ довољно компликовану припрему турнира због ситуације са пандемијом вируса корона.

Као потенцијални домаћини помињу се Тиват, Будва, Подгорица и Улцињ, али је сигурно да у овом тренутку ниједан град неће ризиковати велики новчани трошак док се ситуација не разјасни.

У међувремену, организатори Адрија тура имају доста посла и због организације у преосталим градовима, јер је ситуација јасна само за Београд, који ће бити домаћин најјачег тениског турнира у последњих неколико месеци 13. и 14. јуна, те Задар 20. и 21.

И даље се чекају потврде из Босне и Херцеговине, где су планирана два догађаја. Прво дводневни турнир у Бањалуци 3. и 4. јула, а потом егзибициони меч између Ђоковића и Дамира Џумхура у Сарајеву 5. јула.

Више ће се свакако знати у предстојећим данима.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала