Између фотеље и цркве, бирам моју цркву, за светиње бих дао живот: Челник Будве о захтевима за смену

© Фото : Youtube/RT Budva Sajt/PrintscreenМарко Царевић, председник општине Будва
Марко Царевић, председник општине Будва - Sputnik Србија
Пратите нас
Замерају ми се литије и блокада града. Са три месеца сам крштен и од тада сам у цркви. Поносан сам што сам стао да браним светиње и спреман сам да дам живот. Немам дилему кад је у питању мој српски народ у Црној Гори. Између фотеље и цркве бирам моју СПЦ, бирам веру, оно што је моја традиција", поручио је председник општине Будва Марко Царевић.

Иницијативу за смену Царевића (ДФ) поднела је Црногорска, а у странкама које су на републичком нивоу у опозицији, тврде да тако власт жели да преотме ову општину три месеца пред изборе.

Председник општине Будва Марко Царевић је у обраћању на седници Скупштине општине Будва поводом иницијативе за његову смену, рекао да му је мизерно да одговара на прозивке Црногорске, нити жели „не дај боже да се правда“, преносе подгоричке „Вијести“.

Будва напето у току седнице скупштине општине - Sputnik Србија
Напето у Будви: Полиција испред општине, одборници тврде да им је колега био отет /видео/

„Мој претходник Драган Краповић и ја вратили смо 30 милиона вашег срамног криминалног дуга. За ових 16 месеци колико сам председник урадило се више него за 16 година. Сви се знамо, свако носи свој крст. Сведоци смо рушења Устава Црне Горе. Данас на сцени у Будви је политичка корупција. Изборна воља грађана је прекројена у Никшићу, потом у Котору, а ево сада покушавају и у Будви“, казао је Царевић и додао да је „затекао катастрофу коју је оставила власт ДПС“.

Он је запитао да ли је његова грешка то што је урађено на десетине пројеката, које је таксативно наводио.

„Идемо на изборе. Припадам оној генерацији која не продаје веру за вечеру. Не издајем пријатеље због политике. Ово је моја држава Црна Гора, ја градим Црну Гору традиционалним вредностима. Ви сте мени рођаци Црногорци и нико ми није ближи од вас. Ево, господо, изађите на мегдан, на изборе. Како ћете изаћи пред грађане. Мени је сада инспиративно, и кандидоваћу се на наредним изборима. Јер нећемо дозволити да дођете више на власт отимањем”, поручио је он.

Будва - Sputnik Србија
Седница у Будви под шатором, поново без кворума о Закону о слободи вероисповести

Лидерка Црногорске Анђела Ивановић је, образлажући иницијативу за смену Царевића, рекла да је први човек Будве прекршио коалициони споразум и навела умешаност у милионске корупционашке афере.

„Царевић, иако се коалиционим споразумом обавезао, није био председник свих грађана, пошто је био председник црквеног одбора. Постоје бројне афере у које је укључен Царевић. Уморна сам од тога да Будва увек буде на мапи где се председници Општине оптужују за најтежа кривична дела”, казала је Ивановић.

Независни одборник у Скупштини општине Будва, Стеван Џаковић, казао је раније на конференцији за новинаре да он подржава иницијативу Црногорске, те казао да нити је био отет или дрогиран.

Казао је да му је пријетио градски менаџер Мило Божовић.

Џаковић, сада независни посланик, а иначе бивши члан опозиционог Покрета за промјене, одлучио је да промени страну и тако омогући промену власти у Будви.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала