E-сандуче: Грађани српске престонице сада могу да плате рачуне једним кликом, без провизије

CC0 / / И-мејл
И-мејл - Sputnik Србија
Пратите нас
ЈКП „Инфостан технологије“ представило је данас нови портал, е-сандуче, преко кога грађани своје рачуне могу да добијају и плаћају електронским путем.
Интернет куповина - Sputnik Србија
Кина уводи онлајн међународну трговину, стартовало 46 пилот зона

ЈКП „Инфостан технологије“ представило је данас нови портал, е-сандуче, путем кога грађани своје рачуне могу да добијају и плаћају електронским путем.

Осим рачуна за Инфостан, грађани престонице ће на овај начин добијати и све друге рачуне града Београда, које ће плаћати једним кликом платне картице, без провизије.

Представљању новог портала присуствовао је и заменик градоначелника Горан Весић, који је рекао да се током ванредног стања због епидемије вируса корона променио начин на који људи живе, а једна од најважнијих промена је промена у начину плаћања. Управо зато је, каже, предузеће „Инфостан технологије“ осмислило електронско сандуче за доставу и плаћање рачуна.

„Грађани сада имају могућност да виза и дина картицом директно плате рачуне за Инфостан, а у будућности ћемо ту имати и друге рачуне, као што су рачуни за вртиће, порез на имовину...“, рекао је Весић.

Он је изразио наду да ће и друга предузећа хтети да раде на овај начин, како би грађани путем електронског сандучета могли да плате све рачуне, у сваком тренутку и на безбедан начин. Како је додао, веома је корисно то што грађани у сваком тренутку могу добити и подсећање када треба да плате који рачун, преноси Б92.

Електронско банкарство - Sputnik Србија
Свет постаје друштво без кеша: Новчанице ускоро само у музејима?

Весић је навео је да се очекује да ће већ око 100.000 људи почети да користи овај начин плаћања, а у наредном периоду разговараће са другим предузећима, како би се путем електронског сандучета плаћали и рачуни за електричну енергију, порез на имовину, рачуни за вртиће...

Истакао је да се сва плаћања рачуна обављају без икакве провизије, да је тренутно доступна само веб-апликација, али да ће у наредном периоду бити доступна и за мобилне телефоне. 

„Ми смо први пут ове године обавили комплетан упис у вртиће електронским путем. Прошле године, када смо дали ту могућност, око 50 одсто грађана је то користило, а ове године се то дешавало током ванредног стања због вируса корона и није било могуће да се изврши на други начин, тако да су ове године сва деца уписана у београдске вртиће уписана електронским путем. Рачуни ће моћи да се плате везивањем директно за текући рачун“, додао је Весић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала