Босанац ранио тројицу америчких полицајаца: ФБИ истражује да ли је у питању тероризам

© AP Photo / Jeenah MoonЊујоршка полиција истражује место пуцњаве у Бруклину. Четири особе су убијене, а петоро је рањено након затварања једног ноћног клуба
Њујоршка полиција истражује место пуцњаве у Бруклину. Четири особе су убијене, а петоро је рањено након затварања једног ноћног клуба - Sputnik Србија
Пратите нас
Џенан Цамовић, Босанац који живи у Америци, осумњичен је да је ранио тројицу полицајаца у Њујорку. ФБИ сада истражује да ли је у питању тероризам.

Цамовић (20) је једног полицајца, који је послат како би спречио пљачкање радњи током протеста због убиства Џорџа Флојда, прво избо ножем, а потом још двојицу ранио из ватреног оружја, сумња њујоршка полиција, а пише „Њујорк пост“.

Полиција испитује и да ли овај напад има везе са тероризмом, наводи њујоршки лист.

​Цамовић је, пре него што је ранио полицајце, писао статусе против полиције на друштвеним мрежама, док је неименовани виши функционер полиције рекао „Њујорк посту“ да Цамовићева породица „има везе са тероризмом“.

Амерички војници - Sputnik Србија
Швајцарци откривају: САД у бившој Југославији користиле снаге од којих је настала Ал Каида

Извори америчког листа наводе да сам Цамовић није био познат као особа повезана са тероризмом, али да је био у контакту са људима који то јесу.

У истрагу рањавања полицајаца укључио се и Одред за борбу против тероризма ФБИ. Они су били на месту злочина у Черч авенији, а претресли су и Цамовићев стан у 22. источној улици.

Цамовић нема криминални досије и осумњичен је да је једног полицајца убо ножем у врат. У помоћ су дошли други полицајци, од којих је један потегао пиштољ. Цамовић је покушао да му отме оружје, које је опалило и ранило двојицу полицајца, једног у руку и једног у шаку.

Други полицајци упуцали су нападача, који је у критичном стању у болници, док су полицајци ван животне опасности.

Авганистански талибани - Sputnik Србија
На хиљаде талибана са ратним искуством дошло у Босну: Стручњак за безбедност о афери лажне визе

Цамовићева породица демантовала је да он има било какве везе са тероризмом.

Његов рођак рекао је истражитељима да је Цамовић „верујући муслиман чија је породица из Босне, али апсолутно није терориста“, преноси „Њујорк пост“.

Он је објаснио да је младић рођен и одрастао у Њујорку, где живи са родитељима и сестром, те да је можда био нападнут и да се бранио.

„Можда је, када се то све дешавало, узвикнуо Алах, као што би неко од хришћана узвикнуо „Боже“ у очају“, изјавио је Цамовићев рођак истражитељима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала