Црногорска авиокомпанија: Не можемо да замислимо да опстанемо без линије са Београдом

© Фото : WikipediaМонтенегро ерлајнз
Монтенегро ерлајнз - Sputnik Србија
Пратите нас
Извршни директор Монтенегро ерлајнса Властимир Ристић рекао је да национална авиокомпанија трпи изузетно велику штету због забране слијетања на београдски аеродром „Никола Тесла“, јер је у питању регионално најбоља линија, за коју увијек постоји велико интересовање путника.

„Још увијек жељно ишчекујемо информације о томе када ће авиони Монтенегро ерлајнса моћи поново да слијећу на београдски аеродром. Наше интересовање и интересовање путника је велико. То су традиционалне везе, пословне везе, студенти, здравствене услуге. Ми смо вишезначно повезани“, рекао је Ристић у Јутарњем програму Телевизије Црне Горе (ТВЦГ), наводећи да је компанија спремна да обнови линије чим се ријеши то питање.

Забрана слијетања је изузетно тешка одлука, јер је у питању регионално најбоља линија, додао је он.

„Сумарно посматрано, то је најбоља линија. Не можемо да замислимо да опстанемо без те линије. То је линија која има генератор тражње, ту имамо увијек велико интересовање, и те како је битна за нашу туристичку привреду и развој. И ми због тога трпимо изузетно велику штету“, казао је Ристић.

Ковид 19, како је констатовао, има разарајуће посљедице по авиоиндустрију.

„Рецимо, Монтенегро ерлајнс има обавезе које се тичу лизинг рата авиона, кредита, то су обавезе које се не могу избјећи. Постоје одређени минимуми у летачкој оперативи, колико морају да лете летачке посаде. Свако пробијање тих термина може да изазове касније проблеме у обуци“, појаснио је Ристић.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала