Опсада Будве — специјалци и полиција на свакој раскрсници, напето у центру града /видео, фото/

© Sputnik / Небојпа ПоповићПолиција штити зграду Центра безбедности у Будви
Полиција штити зграду Центра безбедности у Будви - Sputnik Србија
Пратите нас
Јаке полицијске снаге блокирале су све улазе у строги центар Будве, где је зграда Општине и Центар за безбедност, у коме се налазе приведени челници Општине. Специјалне јединице и полицијске патроле налазе се на готово свакој градској раскрсници, јавља репортер Спутњика.

Главна магистрала је блокирана за саобраћај, а полицајци преусмеравају возила тако да не може кроз Будву да се прође до Јаза и даље у правцу Боке которске.

Испред Центра за безбедност налази се неколико стотина грађана, а полицијске снаге су кордонима опасале и то здање, као и Општину која се налази око 50 метара даље.

Репортер Спутњика се уверио да су грађани јако узнемирени и револтирани, како кажу, бруталном силом коју је полиција применила приликом хапшења општинских челника. Неки очевици тврде да је полиција и претукла приведене локалне политичаре, а једно возило хитне помоћи је под ротацијом некога одвезло у правцу Котора.

© Sputnik / Небојша ПоповићГужва испред Центра безбедности
Опсада Будве — специјалци и полиција на свакој раскрсници, напето у центру града /видео, фото/ - Sputnik Србија
Гужва испред Центра безбедности

Окупљени грађани позивају полицајце да „буду људи и скину униформе“.

У међувремену, грађанима су успели да се придруже и посланици Демократског фронта и Демократске странке. Са народом је и бивши градоначелник Будве Драган Краповић, који је рекао да је нечувено да је полиција коленом на врат гушила људе као америчка полиција Џорџа Флојда.

Тренутно је ситуација у граду изразито напета.

Подсетимо, полиција је јутрос са 10 комбија дошла испред зграде СО Будва и ухапсила градоначелника Марка Царевића и председника Скупштине општине Крста Радовића. Полиција је употребила и хемијска средства, а разбијени су и прозори на згради Општине.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала