Бенон: Нисам крив, желе да зауставе изградњу зида

© AP Photo / Domenico StinellisСтив Бенон
Стив Бенон - Sputnik Србија
Пратите нас
Током првог саслушања пред судијом на Менхетну, бивши Трампов саветник Стив Бенон изјаснио се да није крив и пуштен је на слободу уз кауцију која подразумева обвезнице од пет милиона долара, које ће бити осигуране износом од 1,75 милиона долара у готовини или некретнинама.

У оквиру условне слободе, забрањено му је путовање приватним авионима, јахтама или бродовима без одобрења суда, преноси ЦНН.

На саслушању које је обављено путем видео линка, Бенон је носио заштитну маску коју је скинуо приликом изласка из суда како би махнуо својим присталицама и групи новинара.

"Све ово је како би се зауставили људи који желе да изграде зид", рекао је Бенон.

Бенон и још три особе ухапшене су у четвртак ујутру због наводне проневере новца у кампањи прикупљања донација за изградњу зида на граници САД и Мексика.

У саопштењу Секретаријата за правосуђе наводи се да је подигнута оптужница против Бенона и још троје осумњичених "због улоге коју су имали у обмани стотина хиљада донатора у вези са онлајн кампањом "Ми градимо зид" у којој је прикупљено више од 25 милиона долара.

Према оптужници, Бенон је обећао да ће 100 одсто донација бити употребљено за пројекат изградње зида, али су оптужени заједнички употребили стотине хиљада долара на начин који није био у складу са тим што је организација представила донаторима

"Оптужени су погрешно представили на шта ће се заиста употребити прикупљене донације. Не само да су лагали донаторима, покушали су да сакрију проневеру средстава тако што су правили лажне фактуре и рачуне за прање новца од донација и прикривање финансијског криминала, без икаквог обзира према закону или истини", изјавио је инспектор Филип Р. Бартлет.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала