Гренел пред састанак у Вашингтону: Оставимо политику по страни

© AP Photo / Michael SohnРичард Гренел
Ричард Гренел - Sputnik Србија
Пратите нас
„Оставимо политику по страни! Данас сам фокусиран на младе људе који желе каријеру, добре послове и везу са западом“, порука је Ричарда Гренела, специјалног изасланика председника САД за преговоре Београда и Приштине, уочи састанка српске и косовске делегације у Вашингтону.

„Народ Косова и Србије заслужује економску нормализацију и шансу за стварање динамичне економије“, написао је Гренел на Твитеру.

Он је додао да је чуо захтеве младих људи и уверава их да ће се „борити за њих“.

Иако приштинска делегација најављује преговоре о међусобном признању, а српска делегација зазире да би непредвиђена политичка питања могла да буду отворена у Вашингтону данас, Гренел поручује да политику данас треба оставити по страни.

Председник Србије Александар Вучић, а потом, и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекли су да су на агенди економска питања, али и да је српска делегација одбила једну од тачака агенде, не прецизиравши коју.  С друге стране, српски шеф дипломатије Ивица Дачић рекао је да се у Вашингтону данас могу само отворити политичка питања која би могла бити разматрана касније.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала