Трамп се нашалио: Руси вероватно мисле да смо луди

© AP Photo / Susan WalshАмерички председник Доналд Трамп са заштитном маском на лицу
Амерички председник Доналд Трамп са заштитном маском на лицу - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп исмевао је претпоставку да је Москва умешана у историју са електронском поштом Хантера Бајдена, сина председничког кандидата Џоа Бајдена, рекавши да у Русији, вероватно мисле да су Американци лудаци.
„Овај лаптоп, на коме је пронађена преписка је катастрофа за њих. Некако је заборавио да га узме. Шта дођавола? А онда Шиф, шеф обавештајног одбора, каже да је Русија то учинила, Русија, Русија, Русија. Они вероватно мисле да смо луди“, рекао је Трамп на скупу у Северној Каролини.

Лист „Њујорк пост“ је раније објавио преписку Хантера Бајдена и саветника за менаџмент „Бурисме“ Вадима Пожарског, који му се у једном писму захваљује на састанку са Џоом Бајденом, а у следећем од њега тражи да размисли како би могао да „искористи свој утицај“ да помогне компанији.

Амерички државни секретар Мајк Помпео - Sputnik Србија
Помпео: Русија није умешана у цурење података о Бајденовом сину

Према наводима листа, Хантер је представио оца руководству украјинске енергетске компаније „Бурисма“ 2015. године, током његовог мандата на месту потпредседника Сједињених Америчких Држава. Ова открића су у супротности са Бајденовом тврдњом да он није имао никакве везе са радом сина у тој компанији.

Процурила преписка пронађена је у лаптопу који је откривен у једном од сервиса у Делаверу. Власник сервиса је направио копију хард диска, који је добио Руди Ђулијани, бивши градоначелник Њујорка и Трампов лични адвокат. Ђулијани је касније дао овај уређај листу.

Амерички председнички кандидат Демократске партије Џо Бајден на предизборном митингу - Sputnik Србија
Трампов адвокат: Бајденов син на компјутеру држи слике малолетница

Хантер Бајден радио је као саветник у управи „Бурисме“, зарађујући до 50.000 долара месечно. Трампове присталице сумњају да је Бајден млађи користио свог оца за лобирање.

Поред тога, сумњају да је Џо Бајден вршио притисак на украјинске власти да смени генералног тужиоца Виктора Шокина, који је истраживао компанију „Бурисма“. Џо Бајден је ово негирао, а демократе су публикацију назвале кампањом Кремља.

Шеф обавештајног комитета Адам Шиф рекао је да је објављивање „открића“ о Бајдену и његовом сину покушај руских власти да воде кампању дезинформација. Након тога су и шеф америчке Националне обавештајне службе Џон Ратклиф и ФБИ рекли да објављивање преписке Бајдена млађег нема никакве везе са Русијом.

Раније је радио Спутњик објавио да је Трампов адвокат негирао учешће Русије у случају Бајденовог сина.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала