Бајденова победа гаси пандемију: Крше се мере против короне због које се гласало поштом

© AP Photo / Rebecca BlackwellБајденове присталице прослављају победу
Бајденове присталице прослављају победу - Sputnik Србија
Пратите нас
Велике групе људи окупиле су се у градовима широм Сједињених Држава да прославе победу Џоа Бајдена, очигледно неоптерећени здравственом кризом која је оправдала залагање демократа за гласање поштом.

Улична забава организована је испред Беле куће након што се Бајден у суботу прогласио победником у изборном надметању са Доналдом Трампом, а сличне масовне прославе одиграле су се у градовима широм земље.

На снимку се види како море људи, натрпано попут сардина, пева испред председникове резиденције у Вашингтону.

У Њујорку су грађани плесали и скандирали у парку Вашингтон сквер.

​На другој страни земље био је „ватромет, шампањац и плес на улицама Лос Анђелеса“, известио је Лос Анђелес тајмс, док су људи наздрављали председнику ког су медији прогласили победником, преноси РТ.

Чини се међутим се да су масовне прославе у директном сукобу са вишемесечним наративом демократа да су потребне контроверзне иницијативе за гласање поштом због тренутне пандемије коронавируса. Чак се и Џејк Таппер из Си-Ен-Ен-а осећао обавезним да истакне да су уличне забаве неопрезне с обзиром на то да „смо управо имали највећи дан заразе у Сједињеним Државама“. Утешио се чињеницом да су неки људи носили маске, иако „некима од њих склизну с лица.“

Крис Хејс из МСНБЦ-а сугерисао је да је прослава потребна.

„Много људи то треба тренутно. Држите те маске и радите то напољу! “ написао је.

​Промена гледишта либералних стручњака и гласача, који су пре само неколико дана тврдили да није безбедно лично гласати, предвидљиво је изазвала негодовање на Твитеру.

​„Нико никада не би смео озбиљно схватити било који од коментара на пандемију од ових момака. Људи су морали да откажу венчања, сахране, остављају вољене да умиру сами. Све док су им Хејс и дружина држали предавања о потреби таквих ограничења “, написао је један корисник.

​Други су приметили да су се медији мистериозно суздржали да велике прославе не осуде као „догађаје супер ширења“ - термин који се користио за осуду Трампових великих изборних скупова.

Неки су указали на исте двоструке стандарде који се користе за оправдање протеста Black Lives Matter који се одржавају широм земље, а који су, такође, добили изузетак од опасности од супер ширења вируса ковид 19.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала