Двоје мртвих у нападима у Француској

© AP Photo / Michel SpinglerФранцуска полиција
Француска полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
Две особе данас су погинуле, а једна је тешко повређена у два напада које је извела иста особа у француском граду Шолеу, саопштиле су француске власти, додајући да за сада нема елемената који би указивали да је реч о тероризму.

Француска телевизија Франс 2 јавила је да је нападач у предграђу Шолеа прво напао старији брачни пар, а затим је у истом кварту напао још једног 50-годишњег мушкарца.

Како пише Фигаро, око 16 сати на периферији Шолеа пронађене су две старије тешко повређене особе.

"Нажалост, господин није преживео и подлегао је повредама, а његова супруга је хоспитализована у тешком стању", рекао је локални судски званичник Ерик Брујар.

Беч, напад - Sputnik Србија
Терористи објавили рат Европи: Имају два циља, а могуће и нове мете

Фигаро наводи да је према полицијским изворима реч о 83-годишњем мушкарцу и о његовој 81-годишњој супрузи, која је животно угрожена.

Брујар је рекао да је у другом нападу у истом предграђу Шолеа мушкарац стар око 50 година подлегао повредама на глави, не износећи друге детаље, пренео је Танјуг.

Полицијски извори су навели да је у вези са нападима ухапшен 35-годишњак, од раније познат властима.

Брујар је додао да је ухапшен мушкарац који је живео у близини, али да нема довољно доказа да би се могло рећи да је у питању починилац. Он је нагласио да за сада нема назнака да је реч о терористичком нападу.

И телевизија Франс 2 јавља да полиција не води истрагу у правцу тероризма, већ да сумња да је реч о починиоцу који је изгубио разум.

Шоле је мали град на југозападу Француске и има око 50.000 становника.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала