Детаљна прогноза до краја године: Српски метеоролог о томе какво време нас очекује за празнике

© Tanjug / Јарослав ПапИње на дрвећу у зимско јутро у предграђу Новог Сада
Иње на дрвећу у зимско јутро у предграђу Новог Сада - Sputnik Србија
Пратите нас
Метеоролог Ђорђе Ђурић изнео је детаљну прогнозу до краја године и какво време нас очекује за празнике. Како је навео у данима око Нове године постоји могућност захлађења.

Он је рекао да ће од уторка до петка бити осетно топлије, са температурама и до 17 степени Целзијуса, као и да ће у петак, крајем дана, доћи до захлађења, те да ће падати снег на планинама.

Планета Земља и Сунце - Sputnik Србија
Оживела совјетска идеја која може да спаси планету – да ли ће Вештачко Сунце „обасјати“ и Србију?

„Прошле године у истом периоду време је било скоро па пролећно. До краја године очекује нас једно уобичајено временско стање, ништа што се није догађало раније. У Србији у недељу пре подне магловито, тмурно и прохладно, понегде уз росу, док се после подне очекује сунчано, осим у Тимочкој и Неготинској Крајини, Бачкој, Срему и Подрињу. У брдско-планинским пределима Србије током целог дана сунчано. Дуваће слаб до умерен југоисточни ветар, у кошавском подручју у појачању и на југу Баната и у доњем Подунављу биће јак. Минимална температура од -1 до 4 степена, максимална дневна од 5 до 10 степени. У Београду у недељу пре подне тмурно и магловито, а после подне очекује се сунчано. Дуваће слаб до умерен југоисточни ветар, током дана у појачању. Минимална температура 2 степена, максимална дневна 7 степени“, навео је Ђурић, преносе Новости.

Ђурић је додао да ће у Србији у понедељак бити умерено до потпуно облачно, прохладно и суво, док се у Тимочкој и Неготинској Крајини очекује тмурно и магловито време. Дуваће слаб до умерен југоисточни ветар, у кошавском подручју појачан, на југу Баната и јак. Минимална температура од 0 до 4 степена, максимална дневна од 5 до 8 степени.

© REUTERS / MARKO DJURICAТоком новогодишњих празника очекује се захлађење
Детаљна прогноза до краја године: Српски метеоролог о томе какво време нас очекује за празнике - Sputnik Србија
Током новогодишњих празника очекује се захлађење

„У Београду умерено до претежно облачно, прохладно и суво. Дуваће слаб до умерен до појачан југоисточни ветар. Минимална температура 3 степена, максимална дневна 6. У уторак ће бити умерено до потпуно облачно и топлије. Максимална температура од 8 до 13 степени, у Неготинској Крајини око пет. У среду и четвртак још топлије, уз углавном умерено облачно време. Максимална температура биће од 11 до 15 степени. Веома топло и у петак, максимална температура од 11 до 17 степени. У току јутра у северним, а током дана и у осталим пределима очекује се јаче наоблачење и захлађење са кишом. После подне и увече температура у осетнијем паду, јер ће југозападни ветар бити у скретању на северозападни, па ће у току вечери киша на планинама прећи у снег“, наводи метеороло.

У суботу ће, како каже, бити осетно хладније са кишом, суснежицом и снегом. У недељу суво и хладно са сунчаним интервалима. Максимална температура од 2 до 6 степени.

Снег, Србија - Sputnik Србија
Ова зима биће другачија од претходне три

Како је истакао, у Београду ће у уторак бити умерено до потпуно облачно и топлије, са максималном температуром око 10 степени. У среду и четвртак ће бити још топлије, уз углавном умерено облачно време. Максимална температура биће до 14 степени.

„Веома топло и у петак, максимална температура до 15 степени. Током дана очекује се јаче наоблачење и захлађење са кишом. После подне и увече температура у осетнијем паду. У суботу осетно хладније са кишом и суснежицом. Максимална температура до 3 степена. У недељу суво и хладно са сунчаним интервалима. Максимална температура до 4 степена. Дакле, око 26-27. децембра планине ће засигурно добити снежни покривач и то након дужег периода озбиљног недостатка снега. У нижим пределима може бити тек врло мало снега, јер ће дневне температуре остати у „плусу“, и падавине ће врло брзо до краја дана престати“, каже Ђурић.

Он је назначио да ће пред сам крај ове године доћи до отопљења, а да у данима око Нове године постоји могућност захлађења.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала