Медицински део Кризног штаба тражио стопирање летова из Британије

© Sputnik / Владимир Сергеев / Уђи у базу фотографијаПутнички авион
Путнички авион - Sputnik Србија
Пратите нас
Имунолог и члан Кризног штаба за борбу против вируса корона Срђа Јанковић изјавио је да је медицински део Кризног штаба већ тражио да се обуставе летови из Велике Британије због новог соја вируса који се појавио у тој земљи.

Када ће то бити спроведено зависи од других питања, рекао је Јанковић.

Он је за Н1 навео да је премијерка Ана Брнабић рекла да треба размотрити и наше међународне уговорне обавезе и да ће онда државни органи реаговати.

Када је реч о мерама за Нову годину, Јанковић је истакао да се још не зна какве ће оне бити, јер се оне не доносе унапред него у реалном времену.

Даунинг стрит у Лондону - Sputnik Србија
Потврђен у пет земаља: Шта је познато о новом соју вируса корона који је узнемирио свет
„Верујем да нико од лекара неће рећи да види као могуће и замисливо да буде славља великог броја људи и нико од нас неће предложити да се забрана окупљања доведе у питање пред Нову годину“, истакао је Јанковић.

Он је рекао да је став читавог медицинског дела Кризног штаба био да нема услова за попуштање мера, а да је до продужења радног времена неких објеката дошло на захтев Привредне коморе Србије и заменика градоначелника Београда Горана Весића.

„Након размене аргумената таква одука је донета и не треба је представљати као одустајање од здравља људи. Лекари се неће бавити економијом, али они који се баве економијом имају своје аргументе и ми их размењујемо. Није наша идеја да кафићи уопште раде, али мере морају да буду донете од Кризног штаба у целини, а то не значи да је било коме од нас здравље на другом месту, наравно да је на првом“, казао је Јанковић, пренео је Танјуг.

Он је подсетио да су најбитније мере на снази месецима и оценио да се оне недовољно помињу, а то су обавеза ношења маске, држање дистанце и забрана окупљања за више од пет особа, сем у дефинисаним условима.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала