Руски мировњаци подигли два модуларна града у Нагорно-Карабаху /видео/

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаКонтролни пункт руских мировних снага у Нагорно-Карабаху
Контролни пункт руских мировних снага у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Стручњаци за логистику Министарства одбране Русије у најкраћем року су подигли два модуларна контејнерска града у Степанакерту и насељу Гетаван како би руски мировњаци имали добре услове за живот у Нагорно-Карабаху.

Планирано је да још један овакав град за 60 људи буде подигнут у јануару 2021. године у насељу Каракенд.

Модуларни контејнерски градови су пуноправни аутономни објекти опремљени свим потребним условима за живот (струја, вода, грејање, купатила, канализација). Смештај је опремљен намештајем (кревет, ормар, кухињски сет, столови, столице, туш кабина), као и кућним апаратима (шпорет, фрижидер, машина за веш, микроталасна рерна, ТВ, клима уређај, бојлер).

Командант руских мировних снага у Карабаху Рустам Мурадов - Sputnik Србија
Руска мировна мисија: Извршена још једна размена заробљеника у Карабаху

Свечаној атмосфери је допринело украшавање ентеријера новогодишњим украсима, као и новогодишња јелка коју су мировњацима уручили логистичари Министарства одбране Русије.

На територији сваког града налази се спортска сала, сауне, медицински центар, просторија за чишћење одеће, просторија за разоноду, канцеларија, остава, менза и продавница прехрамбених производа.

Овакви типови градова могу се користити и у регионима са ниским и високим температурама.

Модуларне контејнерске градске четврти су произвела специјализована индустријска предузећа у складу са захтевима ГОСТ-а и техничким спецификацијама. Они испуњавају све утврђене стандарде и захтеве за удобан боравак војника у непосредној локацији војних јединица.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала