Хрвати: Шпанац је донео Србији оно што јој годинама фали

© AFP 2023 / JONATHAN NACKSTRANDТони Ђерона
Тони Ђерона - Sputnik Србија
Пратите нас
Сјајне игре рукометне репрезентације Србије на почетку новог поглавља, под руководством селектора Тонија Ђероне, нису промакле у хрватској јавности, с обзиром на то да је рукомет у тој држави практично национални спорт.

У анализи портала index.hr шпански стручњак је проглашен човеком који је од распаднуте Србије створио екипу која је надиграла Француску.

„Долазак на клупу шпанског тренера Тонија Ђероне разбудио је српски рукомет у само две утакмице. Од безвољне и незаинтересоване екипе, Ђерона је у само неколико дана створио борбену екипу која има циљ и која гине за сваку лопту”, наведено је.

Истиче се и да је Ђерона класичан пример шпанске тренерске школе и како је деценију и по провео у Барселони радећи као тренер млађих категорија, резервног тима, да би четири године био помоћни Шеску Еспару у првим тимом са којим је освојио Лигу шампиона.

Ђерона је одмах по преузимању Србије одлучио да промени климу у репрезентацији. Вујин, Зеленовић, браћа Илић, номинално можда најзвучнија имена, из приватних и здравствених разлога одбили су позиве”, констатује се у тексту.

Како је наведено, Ђерона није очајавао.

„У екипу је вратио неке бивше репрезентативце, позвао је неколико талентованих клинаца попут 19-годишњег десног бека Јовице Николића из Војводине и што је најважније створио је хемију у екипи. Нешто што годинама фали српском репрезентативном рукомету. Србија је постала највећа рукометна прича у периоду уочи Светског првенства које почиње у среду и на којем Срби неће учествовати”, истиче се.

Србија је против Француске играла у квалификацијама за Европско првенство.

► Дејан Савић је задовољан, али – постоји једно „али“

► Штета: Храбра Србија била пред новим нокаутом Француске, на крају је Цупара ишчупао бод

► Србија шокирала Француску и направила крупан корак ка Европском првенству!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала