Србија потврдила споразум са Русијом о сарадњи у борби против тероризма

© Tanjug / NIKOLA ANDJICСкупштина Србије
Скупштина Србије - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Скупштина Србије потврдила је више међународних споразума, међу којима је и онај са Русијом о сарадњи у борби против тероризма.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је раније да тај споразум јача и унапређује сарадњу у области борбе против тероризма, и то на свеобухватан начин путем размене информација о терористичким групама, њиховим вођама и члановима, о њиховим финансијским средствима и начинима њиховог финансирања.

Како је рекао, све су то информације које свакој безбедносној служби значе много.

У вежби учествује више стотина припадника Батаљона за противтерористичка дејства - Sputnik Србија
Србија и Русија уједињене против тероризма
„Тероризам је универзално зло коме се можемо супротставити само тако што стављамо Србију на мапу света и имамо што већи број потписаних споразума“, рекао је Вулин током расправе.

Посланици су изгласали и Закон о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Луксембурга о размени и узајамној заштити тајних података, Закон о потврђивању Споразума о преносу надлежности за пружање услуга у ваздушном саобраћају између Савета министара Босне и Херцеговине, Владе Србије и Владе Црне Горе, као и Закон о потврђивању Измене Међународне конвенције о хармонизованом систему назива и шифарских ознака робе.

Усвојен је и Закон о потврђивању Другог додатног протокола Светске поштанске конвенције, као и Закон о потврђивању Споразума о сарадњи између Владе Србије и Владе Ирана у области заштите биља и биљног карантин, пренео је Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала